Nastrani profesor

Učitelj skrivenom kamerom snimao curice u svlačionici

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
privodjenje,uhicen,nastavnik pedofil,slavonski brod (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
privodjenje,uhicen,nastavnik pedofil,slavonski brod (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
privodjenje,uhicen,nastavnik pedofil,slavonski brod (1)
28.02.2013.
u 20:44

Nastavnika iz osnovne škole terete da je zlostavljao sedam djevojčica kojima je predavao
Pogledaj originalni članak

Slučaj nastavnika hrvatskog jezika iz jedne brodske osnovne škole, protiv kojeg je podnesena prijava zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece i kojemu je određen jednomjesečni istražni zatvor i dalje je tema dana u brodskom Posavlju. Policija je iz kabineta poznatog prosvjetnog djelatnika, koji je godinama bio angažiran u organizaciji različitih kulturnih priredaba u gradu, izuzela računalo na kojem je navodno imao pedofilske sadržaje.

Vršitelj dužnosti općinskog državnog odvjetnika Egon Ljubičić danas je bio suzdržan u izjavama, potvrdivši samo kako je protiv osumnjičenog podnesena kaznena prijava. Nastavnika se tereti da je spolno zlostavljao sedam učenica, a policiji su ga prijavili roditelji.

Udaljen s nastave

– Dok je osumnjičeni u istražnom zatvoru, saslušat ćemo svjedoke i provesti dokazne radnje, a nakon toga odlučit ćemo hoće li se podići optužnica – rekao je Ljubičić.

U policiji kažu da osumnjičeni dosad nikada nije prijavljivan za slična kaznena djela. Mještani sela u kojem se nalazi područna škola u kojoj je radio osumnjičeni govore kako su iznenađeni optužbama na račun nastavnika koji u njihovoj školi godinama radi, koji je bio vrlo cijenjen i koji je čak slovio kao neslužbeni ravnatelj zbog dislociranosti službenog iz matične škole. Neki, međutim, tvrde kako se o njegovu neobičnom ponašanju neko vrijeme šuška, a selom se čak proširila informacija da je u svlačionici, u kojoj se učenice presvlače za tjelesni, postavio skrivenu kameru i snimao ih.

– Poznajem nastavnika i uvijek je bio pristojan i ljubazan prema roditeljima učenicima. Vrlo je predano vodio dramsku grupu. Ipak, bilo mi je malo čudno što smo ga u školi viđali doslovno svaki dan, čak i subotom i nedjeljom. Kao da je spavao tamo – kazala je jedna mještanka.

Ravnatelj Mato Elkaz kaže kako je, u skladu s propisima, već donio odluku o udaljavanju osumnjičenog nastavnika iz nastavnog procesa, ali i kako još čeka da ga Županijski sud i službeno izvijesti o pokretanju istražnog postupka.

Prijava izravno policiji

Dodaje kako je o cijelom slučaju više doznao iz medija nego od policije i kako je to prvi put da su se roditelji s nekom pritužbom obratiti izravno policiji, preskočivši pritom razrednika, ravnatelja, pedagoga ili nekog od nastavnika.

– O slučaju smo izvijestili sve mjerodavne službe, od Odjela za osnovno školstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta preko Centra za socijalnu skrb do pravobraniteljice za zaštitu djece. U kontaktu s Ministarstvom bit će aktiviran krizni stožer, u kojem će biti psiholozi, a koji će onda kontaktirati s roditeljima i učenicima te odraditi svoj stručni dio – kaže Elkaz.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 44

HR
hrza
09:11 03.03.2013.

To ga je tv producent angažirao za nove epizode "skrivene kamere".

KR
krokodil28
10:24 03.03.2013.

Gdje ima dima ima i vatre zato ga treba odma maknuti od djece ne samo u školi nego i sa ulice.Staviti ga u pritvor do završetka suđenja, ili ga ostaviti roditeljima iskorištavane djece da ga čuvaju do završetka presude.

TU
tuljan
16:02 01.03.2013.

Strašno ! Nezamislivo !