LJUDSKA DOBROTA

Udruga 19 godina pomaže socijalno ugrožene obitelji iz Vukovara

Foto: Grad Vukovar
Splitska udurga 19 godina pomaže socijalno ugrožene obitelji iz Vukovara
Foto: Grad Vukovar
Splitska udurga 19 godina pomaže socijalno ugrožene obitelji iz Vukovara
21.02.2023.
u 13:52
Vukovarske obitelji socijalno ugroženoga statusa će u sklopu akcije “Moje svjetlo za moj Vukovar" kroz godinu dana mjesečno dobivati po 132,72 eura. Ovu akciju Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Splita provodi već 19 godina
Pogledaj originalni članak

I ove godine Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Splita, u suradnji s prijateljskim udrugama iz Sinja i Metkovića, pomaže vukovarske obitelji socijalno ugroženoga statusa. Ova akcija, koja nosi naziv “Moje svjetlo za moj Vukovar”, provodi se već 19 godina te time čuvaju sjećanje na žrtvu Vukovara. -Godine više ne brojimo, bitno nam je učiniti dobra djela za Vukovar i njegove građane – rekao je predsjednik Udruge tjelesnih invalida TOMS Ivica Bašić.

Pojasnio je kako će u sklopu akcije financirati dvije vukovarske obitelji u potrebi kroz godinu dana mjesečno po 132,72 eura (1.000 kuna). Predstavnici udruga su prilikom dolaska u Vukovar dvije vukovarske obitelji opremile i poklon paketima higijenskih potrepština i namirnica u iznosu 250 eura, a ovom prilikom istaknuli su nadu u nastavak akcije i narednih godina. Sredstva za provođenje akcije osigurana su prodajom svijeća kroz osnovne i srednje škole s područja djelovanja udruga.

Ljudska dobrota koju ove udruge pokazuju iz godine u godinu pokazuje kako Vukovar i njegovi građani imaju istinske prijatelje – rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac napominjući kako je Grad Vukovar za svoj socijalni program u 2023. godini namijenio 1,8 milijuna eura.

>> VIDEO: Alen Babić živio sa 600 kuna tjedno i radio noćne smjene, a sada će zaraditi golemi novac

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
18:08 21.02.2023.

Bravo za TOMS.