u zemlji krvi i meda

Udruženje logoraša RS-a traži zabranu filma Angeline Jolie

Foto: pixsell
Udruženje logoraša RS-a traži zabranu filma Angeline Jolie
12.12.2011.
u 12:44
Iako ga još nije vidio, šef udruge ogorčen je činjenicom "da je Srbima ponovo dodijeljena uloga glavnih negativaca".
Pogledaj originalni članak

Udruženja žrtava rata i predstavnici stranaka iz Republike Srpske tvrde da je redateljski prvijenac Angeline Jolie "U zemlji krvi i meda" svojevrsni "hommage stradanju Bošnjaka, snimljen po hollywoodskoj matrici, u kojem se Srbi, gotovo bez izuzetka, prikazuju u najgorem svjetlu", a Rajko Vasić drži kako "sama činjenica da je film naišao na nepodijeljenu potporu bošnjačkih udruženja dovoljno govori da je Angelina Jolie režirala djelo u kojemu se falsificira i činjenica i karakter rata u BiH i to nije čak ni jednostrana istina, nego klasična antisrpska zakašnjela histerija", piše sarajevski Dnevni avaz.

Predsjednik Udruženja logoraša RS-a Branislav Dukić, "ogorčen činjenicom da je Srbima ponovo dodijeljena uloga glavnih negativaca", najavio je da će s kolegama iz ostalih udruženja učiniti sve da se izbore za zabranu prikazivanja tog filma u Republici Srpskoj te dodao kako "reagiranja na film bošnjačkih udruženja i njihovo oduševljenje svjedoče o tome kakva je glavna poruka ovog filma, da se Srbi ponovno terete kao isključivi krivci za rat".

No izvršni tajnik SNSD-a Rajko Vasić drži da film "U zemlji krvi i meda" ne treba zabranjivati jer je "Republika Srpska nadrasla balkanski necivilizirani primitivizam koji je pokazalo Sarajevo zabranom snimanja tog kontroverznog filma".

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

KU
kukuriku
13:05 12.12.2011.

..mislin da cili Svit, záli jer su nas zapadni-politicari , zaustavili pred Banjalukom !!

KU
kukuriku
13:08 12.12.2011.

..a o Balkanskim-cétnickim Delirijum-hordama bolje nepisati ,da ne pokvare dan..!!

V4
Vladimir12-4
13:01 12.12.2011.

Srbi su poceli rat, kaj bi im trebalo zahvaliti?