ubojstvo u 'raketi'

Planirao zločin: tijelo je zamotao u tepih i upalio mirisne štapiće

Foto: Anto Magzan/Pixsell
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Foto: Anto Magzan/Pixsell
27.03.2014.
u 18:45
Mariju Boriću (42) zbog ubojstva djevojke prijeti 40 godina zatvora
Pogledaj originalni članak

Za ubojstvo svoje djevojke Silvane Nekić (44) u njezinu stanu na zagrebačkom Vrbiku i službeno je osumnjičen zaštitar Mario Borić (42) protiv kojega je policija podnijela kaznenu prijavu zbog teškog ubojstva, za što je zapriječena kazna od minimalno deset do maksimalno četrdeset godina zatvora.

Motiv zločina nepoznat

Policija je potvrdila neke od mučnih detalja ubojstva koje se u četvrtak oko 19.30 sati dogodilo na krevetu spavaće sobe koji je par dijelio. Mario Borić stisnuo je šake oko vrata svoje djevojke i počeo je daviti. Držao ju je u grčevitu stisku sve dok nije izgubila svijest, nakon čega joj je u usta i nos nagurao posteljinu. Promatrao ju je sve dok nije izdahnula, nakon čega se brzo bacio na iduću etapu monstruoznog plana.

Silvanu Nekić umotao je u plahtu, stavio joj vrećicu na glavu i prekrio je tepihom, a nakon svega upalio je i mirisne štapiće kako bi ublažio miris kada se tijelo počne raspadati. Za sve to trebalo mu je nešto manje od pola sata jer su nadzorne kamere na zgradi zabilježile par kako ulazi u zgradu oko 19 sati, a ubojica je 29 minuta poslije sam izišao iz stana, u koji se više nije vratio. Kako bi zameo tragove, sa sobom je ponio i njezin mobitel, iz kojeg je izvukao karticu i zatim sve zajedno negdje odbacio.

U prilog tome da je ubojstvo planirao ide i činjenica da je na poslu uzeo i četiri slobodna dana, što nam je potvrdio i njegov nadređeni. Što je natjeralo zaštitara Borića, oca djevojčice i dječačića koji pohađaju osnovnu školu, da potpuno izgubi razum i počini grozno djelo, još se ne zna.

Imao je psihotičnu stranu

– Od bivše žene, s kojom ima dvoje djece, rastao se prije sedam godina. Ne mogu reći da mu je obiteljska situacija bila idealna, zamjerio se sinu koji ga ne podnosi, a malena mu boluje od cerebralne paralize. Prema njoj je uvijek bio naročito brižan. Što se Marija tiče, on vam je uvijek bio radišan i majstor za sve, ali imao je i psihotičnu stranu – prepričavaju susjedi koji ga znaju još od kada je bio dječak. Mariju Boriću ovo će biti prvi boravak iza rešetaka jer nikada prije nije bio kazneno evidentiran.

>> Zbog ubojstva žene uhitili njezina dečka zaštitara

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

MT
marina.tot.djuricic
12:56 27.03.2014.

Psihopati...

DI
duncan_idaho
12:04 27.03.2014.

nažalost ne postoji više teški ili prisilni rad kao kazna. time se krše ljudska rava ovakvih neljudi

AC
acer7
11:41 27.03.2014.

Doživotni zatvor uz teški rad je jedina pravda.