Međimurje

Uhićen 30-godišnjak osumnjičen za dva pokušaja ubojstva

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Uhićen 30-godišnjak osumnjičen za dva pokušaja ubojstva
16.06.2014.
u 11:35
Prvo nedjelo osumnjičenik je počini 2008. kada je iz pištolja ispalio dva metka u osobni automobil u kojem je bila majka s djetetom, a drugo djelo počinio je naknadno kada je ostavio ručnu bombu koja je teško ozlijedila čovjeka koji je unajmljen da uredi dvorište vlasnicima kuće
Pogledaj originalni članak

Pri završetku je jedan od najsloženijih slučajeva kojima se u Međimurju bavila policija. Uhićen je i priveden 30-godišnjak iz Čakovca osumnjičen za dva pokušaja ubojstva 2008. i 2013. godine. Sumnjiče ga da je 4. svibnja 2008. godine oko 22.20 sati u Ulici Mate Lovraka u Čakovcu iz pištolja ispalio dva metka u osobni automobil kojim je upravljala 42-godišnjakinju iz Čakovca.

Čekao je u zasjedi i kad se vozilo približilo, ispalio najmanje dva metka, od kojih je jedno probilo staklo na vratima vozačice i ušlo u kabinu, a drugo je probilo prednji blatobran vozila. U vozilu se uz vozačicu nalazilo i njezino dijete. Srećom, nisu ozlijeđeni.

Sumnja se i da je on neutvrđenog dana u dvorištu obiteljske kuće u Ulici Mate Lovraka u ukrasnu živicu pored kućne terase stavio ručnu bombu koju je prethodno na neutvrđeni način osigurao da sa ne aktivira sve do 14. studenog 2013. godine, kada je oko 16,35 sati eksplodirala i teško ozlijedila 38-godišnjaka iz Ivanovca, kojeg su vlasnici kuće unajmili da im uređi živicu. Zbog sumnje da je time počinio dva kaznena djela ubojstvo u pokušaju i jedno kazneno djelo teško ubojstvo u pokušaju, 30-godišnjak je u četvrtak uhićen i protiv njega je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetniku u Varaždinu. 

Sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu odredio mu je istražni zatvor. U policiji kažu da se istraga nastavlja.

>> Vozilom pokušala zagaziti prijatelja svog bivšeg izvanbračnog supruga

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.