velika britanija

Ukinuta presuda Britancu osuđenom zbog šale na Twitteru

Foto: Arhivska fotografija
Ukinuta presuda Britancu osuđenom zbog šale na Twitteru
27.07.2012.
u 19:45
On je u siječnju 2010 u Doncasteru, poslao tweet da će dići u zrak obližnji aerodrom koji je bio zatvoren zbog snijega. Danas, nakon saslušanja na Visokom sudu u Londonu njegova osuda je ukinuta.
Pogledaj originalni članak

Oslobođen je Paul Chambers, muškarac koji je proglašen krivim zbog slanja prijeteće poruke na Twitteru u kojoj je prijetio da će raznjeti obližnji aerodrom, javlja BBC. Paul Chambers(28) iz Sjeverne Irske krivim je proglašen na sudu u Doncasteru u svibnju 2010 zbog slanja \'\'prijeteće elektorničke poruke\'\'. Izrečena mu je novčana kazna od 385 funti i naređeno da plati sudske troškove od 600 funti . Njegova prva žalba u studenom iste godine je odbijena.

On je u siječnju 2010 u Doncasteru, poslao  tweet da će dići u zrak obližnji aerodrom Robin Hood koji je bio zatvoren zbog snijega. Tweet je poslao kao šalu i nikad nije mislio da će netko njegovu poruku shvatiti ozbiljno. Danas, nakon saslušanja na Visokom sudu u Londonu njegova presuda je ukinuta, pod obrazloženjem da poruka nije bila prijeteća.

Chambersa su podržavali komičari Stephen Fry i Al Murray.

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.