JEDINI JE PREŽIVIO

Ukrajinac ispričao potresno iskustvo: Braću i njega Rusi mučili, upucali pa bacili u jamu

Foto: Alexander Ermochenko/REUTERS
Rusija Z
Foto: JORGE SILVA/REUTERS
Ukrainian soldiers ride on an armored vehicle enroute to the front line, amid Russia's invasion in Ukraine, in Bakhmut in the Donetsk region
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS
Ukrainian servicemen of the Territorial Defence Forces take part in a training exercise in Dnipropetrovsk region
17.05.2022.
u 20:24
Vojnici su nogom bacili tijela braće u jamu, zatrpali ih zemljom i otišli, navodi 33-godišnjak koji ne zna točno reći koliko je dugo ležao zakopan živ
Pogledaj originalni članak

U sjevernoj regiji Černihiv u Ukrajini, trojica braće mučena su i upucana tri i pol tjedna nakon početka rata. Jedan od njih, Mykola Kulichenko (33), preživio je pa ispričao što im se sve dogodilo.

Mykola je živio s dvojicom braće, Yevhenom i Dmytrom, te sestrom Irynom. Nakon što su Rusi zauzeli njihovo selo, Ruski konvoj je bombardiran te su se vojnici raširili u potrazi za odgovornima. Rekli su braći da kleknu u dvorište dok oni pretražuju kuću. Njihova sestra Iryna tada nije bila tamo. 

Kako za CNN navodi Mykola, Rusi su u kući pronašli vojne medalje koje je posjedovao njihov djed i vojnu torbu 30-godišnjeg Yevhena koji je bio padobranac. Tada su bili uvjereni da braća nešto skrivaju. Odveli su ih u podrum gdje su ih tri dana ispitivali, a potom krenuli mučiti. 

- Tukli su mi cijelo tijelo metalnom šipkom, a cijev pištolja su mi stavili u usta - rekao je. Zajedno s braćom, Mykola je mučen sve dok nije izgubio svijest. 

VIDEO Iscurila još jedna snimka neobičnog ponašanja Putina: Je li mu se zdravlje pogoršalo?

Kaže da su imali poveze na očima, a ruke i noge bile su im vezane trakom. Petorica ruskih vojnika ih je u vojnom vozilu odvezla na pustu parcelu. Natjerali su ih da kleknu i čekaju da se iskopa jama. 

Mykola je iza sebe prvo čuo pucanj, a 36-godišnji Dmytro, najstariji od trojice, pao je na tlo. Sljedeći je bio najmlađi Yevhen. 

- Mislio sam da sam sljedeći - naveo je Mykola, no metak kojim je pogođen u obraz izišao je pored njegova desnog uha. Znao je da mu je jedina nada za preživljavanje glumiti da je mrtav.

Vojnici su nogom bacili tijela braće u jamu, zatrpali ih zemljom i otišli, navodi 33-godišnjak koji ne zna točno reći koliko je dugo ležao zakopan živ. Vezanim rukama i nogama uspio se izvući ispod leša starijeg brata.

- Bilo mi je teško disati, budući da je Dmytro ležao na meni, ali sam rukama i koljenima uspio odgurnuti starijeg brata na bok jame, a onda sam izašao van - kaže. 

U mraku je oteturao kroz polja do najbliže kuće, gdje ga je žena primila i brinula o njemu preko noći prije nego što se uspio vratiti svojoj sestri.

VIDEO Kraj jedne od najžešćih bitki rata u Ukrajini: Evakuirani vojnici iz uništenog Mariupolja

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

JA
Janke79
21:01 17.05.2022.

I tri puta silovali

XA
xaron
22:04 17.05.2022.

Evo imamo izjavu jednog Ukrajinca o Ruskim zločinima. Takoder ima video o Babi I Dedi koji metlom tjeraju Ruske vojnike iz svoga seoskog dvorišta. Šta je od toga Istina šta Propaganda ?

LA
Latigo
07:14 18.05.2022.

Što se od bande koja se naziva ruska vojska može drugo i očekivati. Divljaci koji upadaju u tuđu zemlju, ubijaju, ruše, pale, pljačkaju siluju...i internetski putinoidi im daju za pravo, po njima je kriva žrtva koja se drznula braniti. Od ruskih bandita gori su samo ovi internetski putinoidi.