Pobjegao nakon masakra

Ukrajinci tvrde da je ovaj čovjek kriv za masovan pokolj u Buči: 'Tražimo krvnika'

Foto: Reuters/PIXSELL/Twitter
krvnik
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
06.04.2022.
u 07:20
Ukrajinski aktivisti i internetski istražitelji tvrde da su otkrili Omurbekove snage, koje su inače stacionirane na dalekom istoku Rusije, te nekoliko drugih ruskih vojnih skupina
Pogledaj originalni članak

Ukrajinske obavještajne službe s Informnapalmom, volonterskom inicijativom koja prati aktivnosti ruske vojske i specijalnih službi, identificirale su osobu koju sumnjiče za masovan pokolj civila u Buči. Riječ je o  Azatbeku Omurbekovu.

Ukrajinski dužnosnici obećali su da će tražiti "mesare iz Buče". Kijevski obavještajni izvori kažu da je  Azatbek Omurbekov vodio 64. odvojenu motoriziranu brigadu koja je okupirala regiju. "Uskoro će svi ovi ubojice, silovatelji i pljačkaši biti poznati po imenu", poručili su volonteri.

Ukrajinski aktivisti i internetski istražitelji tvrde da su otkrili njegove snage koje su inače stacionirane na dalekom istoku Rusije, kao i nekoliko drugih ruskih vojnih skupina. Njegova dob nije otkrivena. Prema ukrajinskim vlastima, ''mesar iz Buče'' u bijegu je. Azatbek Omurbekov jedini je zapovjednik u Buči koji je do sada identificiran.

Podsjetimo, brojna tijela stanovnika pronađena su u Buči tijekom vikenda nakon povlačenja ruskih snaga prošli tjedan, a ukrajinske vlasti kažu da su dosad pronašle tijela 410 civila u područjima oko Kijeva, uključivši Buču. Ukrajinski dužnosnici kažu da su ruski vojnici počinili ozbiljne ratne zločine u gradu, što Rusija niječe. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski optužio je Rusiju za genocid.

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

GE
Gefufna
08:52 06.04.2022.

Eeeto nama komsija koji ce objasniti da je sve to propaganda. Jednako kao i Vukovar, Skabrnja, Srebrenica ...

DU
Deleted user
09:33 06.04.2022.

sigurno ce dobiti veliki mural u centru beograda.

Avatar Hazl113
Hazl113
08:34 06.04.2022.

Nije kriv pojedinac, nego režim. Dajte si to utuvite jednom u glavu. Isto kao što se stalno priča o Miloševiću. Pa nije on jedini kriv za rat na ovim prostorima. Kriv je svaki tko je metak opalio pod njegovom depešom, a mi abolirali tisuće Srba.