ukrajinski prkos ruskoj okupaciji

Ukrajinci u Zadru slave rušenje Krimskog mosta, Ukrajinka iz zadarske trgovine : 'Tom smo idiotu čestitali rođendan'

Foto: BERNADETT SZABO/REUTERS
Ukrajinci u Zadru slave rušenje Krimskog mosta, Ukrajinka iz zadarske trgovine : 'Tom smo idiotu čestitali rođendan'
08.10.2022.
u 13:20
Na licu mlade Ukrajinke u Zadru prvi put sam vidio osmijeh u trgovini u jednom zadarskom naselju. Nije jedina Ukrajinka u toj trgovini. Mjesecima je ugodna, draga i tužna.  Više puta sam je ovog ljeta pitao kako je tamo. Plave oči bi zasuzile, zanijemio bi uz žao mi je. Danas je bila nasmijana i kroz tih nekoliko rečenica ponosno slavila ukrajinski prkos ruskoj okupaciji.
Pogledaj originalni članak

Omraženi simbol okupacije južnog dijela Ukrajine, Krimski most gori nakon eksplozije, a dio konstrukcije se urušio. U subotu u šest sati ujutro na jednoj je traci mosta odjeknula jaka eksplozija izazvana detonacijom vozila punog eksploziva. Na svom Twitter profilu oglasio se i glavni savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, Mihajlo Podoljak koji je napisao da sve što je ilegalno treba biti uništeno.

Oglasila se i ukrajinska vojska koja je negirala da je odgovorna za eksploziju, no poručili su da Vladimir Putin treba biti sretan ''jer je dobio tako skup poklon za rođendan''. Naime, jučer je proslavio okruglih 70, a slave i Ukrajinci u Zadru.

- Hej novinar jesi vidjeo naša ukrajinska čestitka Putin za rođendan. Vratit ću se ja u Dnjepropetrovski, vratit ćemo se u Zaporižje. Tata, mamuška, brat, svi tamo u Ukrajina.

Na licu mlade Ukrajinke u Zadru prvi put sam vidio osmijeh u trgovini u jednom zadarskom naselju. Nije jedina Ukrajinka u toj trgovini. Mjesecima je ugodna, draga i tužna.  Više puta sam je ovog ljeta pitao kako je tamo. Plave oči bi zasuzile, zanijemio bi uz žao mi je. Danas je bila nasmijana i kroz tih nekoliko rečenica ponosno slavila ukrajinski prkos ruskoj okupaciji. Dok smo pričali kolegici također Ukrajinki je objašnjavala kako se na hrvatski kaže salami i hlib (salama, kruh…).

Puno ih je Ukrajinki u Zadru, po profesiji profesorica, poduzetnica, teta iz vrtića, a koje rade u trgovinama, kafićima i sanjaju o povratku kući. Moj frend iz kvarta, Roland u redu ispred mene joj je također danas govorio kako plovi i da je jednom završio i tamo blizu, pa otišao i do Dnjepra. I inače je lijepa, a osmijeh na spomen doma ju je i poljepšao, malo utješio. Da, i u Zadru Ukrajinci slave otpor i rušenje dijela krimskog mosta, tog omraženog simbola okupacije južnog dijela Ukrajine, mosta koji povezuje od Ukrajine oteti poluotok s Rusijom. Vjeruje da će tiranija ruskog vođe pasti baš kao i sve druge što padnu.

- Putin je idiot - rekla je slaveći dizanje krimskog mosta u zrak. Plave oči su zasjale…

Kasnije se pojavila informacija da su na krimskom mostu nažalost poginule i tri nedužne civilne osobe.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

HS
Hsuw7hxuwhsuzwuwu2hwudu27
14:28 08.10.2022.

Bolesni novinari slaviti ubojstava civila

LA
lajh1985
14:49 08.10.2022.

Boli ove kiki...tu fino za dabe zive i dobiju od EU pare

Avatar Payback
Payback
13:47 08.10.2022.

Super isplanirao i izvedeno..i to u vrijeme kad je malo civila na mostu.svaka čast!!!!genijalan potez