ŽELI PRAVDU

Ukrajinka ispričala mučnu priču: Silovao me ruski vojnik. Isto je godište kao i moj mlađi sin

Foto: JORGE SILVA/REUTERS
Ukrajinka ispričala mučnu priču: Silovao me ruski vojnik. Isto je godište kao i moj mlađi sin
16.05.2022.
u 14:55
Saša mu je rekao da ode i poručio mu da ga sigurno neće ubiti jer je i on Rus. Međutim, kada mu je okrenuo leđa, ovaj ga je upucao i ubio. Vojnik je onda probudio Natašu i prisilio je da izađe izvan kuće.
Pogledaj originalni članak

Rat u Ukrajini događa se maltene uživo za cijeli svijet, a s time se istovremeno događaju i otkrića o strašnim zločinima koja se tamo događaju. Ukrajinske vlasti i predsjednik Volodimir Zelenski kontinuirano ponavljaju kako za ubojstva i silovanja moraju biti kažnjeni krivci.

Ukrajinku Viku (42) silovao je ruski vojnik, a pakao koji je proživjela odlučila je podijeliti pred kamerama kako bi potaknula druge žrtve silovanja u Ukrajini da progovore o onome što su im učinili ruski vojnici.

"Želim da žene koje su također bile silovane, a znam da ih ima puno, ne ostanu tiho. Morate progovoriti. Oni (o.a ruski vojnici) moraju biti kažnjeni", kazala je za Sky News.

Bojale se za svoj život

Viku je u noći 9. ožujka silovao ruski vojnik koji joj je rekao da se zove Daniel i ima 19 godina. Njezinu susjedu Natašu (44) je silovao 21-godišnji vojnik Oleg, koji je prije toga ubio njezina muža. Obje su odlučile ispričati što im se dogodilo.

Kažu da se sve dogodilo kada je pao mrak i bile su u svojim kućama, koje se nalaze u istoj ulici. Ruske snage su preuzele kontrolu nad selom tijekom neuspješnog napada na Kijev. Trojica ruskih vojnika koja su zaudarala na alkohol pokucala su na vrata Vikine kuće oko 21 - 22 sata navečer. Tražili su da pođe s njima, što je i učinila jer se bojala za svoj život.

Posjetili su i drugu kuću u ulici, no ruski vojnici nisu željeli ženu koja je tamo živjela. U to vrijeme, Oleg je ispalio iz pištolja metak koji je okrznuo nogu trećeg vojnika, kojeg žene opisuju kao zapovjednika. I dok je on otišao potražiti medicinsku pomoć, druga dvojica su zajedno s Vikom nastavila prema Natašinoj kući.

Vika je kazala da je vrata otvorio Natašin muž Saša u kojega je Oleg uperio pištolj i rekao mu da želi njegovu ženu. Saša mu je rekao da ode i poručio mu da ga sigurno neće ubiti jer je i on Rus. Međutim, kada mu je okrenuo leđa, ovaj ga je upucao i ubio. Vojnik je onda probudio Natašu i prisilio je da izađe izvan kuće.

Vojnici su odvukli obje žene u napuštenu kuću u istoj ulici, čiji vlasnici su pobjegli početkom rata. Oleg je odvukao Natašu na gornji kat, a Vika pak je završila s drugim vojnikom u manjoj sobi u prizemlju. Iako je pokušala urazumiti 19-godišnjeg vojnika Daniela, on joj je rekao da to ne čini inače će je ubiti. Silovao ju je više puta.

"Nije se ponašao prema meni kao da sam žena ili majka, već kao da sam prostitutka. Bio je vrlo agresivan. Ne znam je li uzeo Viagru ili neke droge? Bio je lud. Hvala Bogu nije me ubio i uspjela sam pobjeći", kazala je. Vojnik koji ju je silovao je iste dobi kao mlađi od njezine dvojice sinova.

U isto vrijeme Oleg je silovao Natašu na madracu u spavaćoj sobi na katu. Nataša je za Sky News rekla da joj je Oleg prijetio da će nauditi njezinom sinu ako se suprotstavi.

"Osjećala sam se kao živo truplo. Nisam znala što da radim", kazala je. Ruski vojnici, koji su ih silovali, napustili su kuću, ostavivši ih same u njoj. Nataša se vratila slomljena u kuću, gdje ju je čekalo tijelo njezina ubijena muža na pragu njihovog doma.

"Kako sam se osjećala? Sjedila sam sve do jutra. Nisam mogla spavati", rekla je. Vika i Nataša ostale su u selu prestravljene da će se vratiti njihovi napadači, pronaći ih i ubiti. Selo je bilo pod kontrolom ruskih snaga sve do kraja ožujka, a nakon njihova povlačenja obje žene su predale dokaze koje su imale ukrajinskoj policiji.

Oba dvije žele da njihovi silovatelji budu napadnuti i kažnjeni za zločin koji su napravili.

VIDEO: Rusija zaprijetila Finskoj i Švedskoj: 'Nećemo to jednostavno prihvatiti. Sve će se radikalno promijeniti'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
16:34 16.05.2022.

Posto su mladici bili kulturni,te rekli kako se zovu,i koliko imaju godina...Da nisu mozda ostavili i broj iz licne,ili osobne karte?Mnogo bi pomoglo prilikom istrage.

BI
billynik
17:03 16.05.2022.

Komedija od medija, imate li bar malo srama?

ZD
zdenkoj
16:48 16.05.2022.

Ma vidi ti i imena i godište su rekli?A šta im je najdraža hrana?Koje aute vole?Komedija