UDAR NA SKLADIŠTA STRELJIVA

Ukrajinski napad mogao bi Rusiji stvoriti probleme: 'Vidjet ćemo utjecaj tih gubitaka u nadolazećim tjednima'

Foto: UKRAINIAN ARMED FORCES/REUTERS
Ukrainian servicemen fire a self-propelled howitzer towards Russian troops at a frontline near the town of Chasiv Yar
Foto: UKRAINIAN ARMED FORCES/REUTERS
Ukrainian servicemen fire a BRM-1K infantry fighting vehicle towards Russian troops at a frontline near the town of Chasiv Yar
Foto: VIACHESLAV RATYNSKYI/REUTERS
FILE PHOTO: Ukrainian servicemen ride a military vehicle near the Russian border in Sumy region
21.09.2024.
u 19:16
"Unatoč onome što se događa u Kursku, Ruska Federacija nije povukla trupe iz smjera Pokrovska i tamo se ne očekuju veće promjene u nadolazećim tjednima", rekao je pukovnik Ants Kiviselg
Pogledaj originalni članak

Ukrajinci su ovoga tjedna uspjeli, koristeći bespilotne letjelice, napasti skladišta streljiva ruskom gradu u Toropetsu. Kako je istaknuo pukovnik Ants Kiviselg, čelnik Obavještajnog centra Estonskih obrambenih snaga (EDF), Rusija je time pretrpjela gubitke i tek treba vidjeti koje će biti posljedice. Naime, Kiviselg je istaknuo da je streljivo, koje još nije bilo pohranjeno u zatvorenom prostoru, prevezeno vlakom u skladište neposredno prije napada. Nakon napada, detoniralo je u dvorištu zajedno s bunkerima i skladištima.

Detonirano je, kako je istaknuo, 30.000 tona eksplozivnih sredstava. "Kao rezultat ovog napada, Rusija je pretrpjela gubitke u streljivu i vidjet ćemo utjecaj tih gubitaka na frontu u nadolazećim tjednima", rekao je, prenosi estonski ERR.

Govoreći o događajima u Ukrajini tijekom prošlog tjedna, pukovnik Kiviselg je rekao da Rusija i dalje drži inicijativu na terenu. "Operativni pritisak Rusije na Ukrajinu postupno se povećao ovaj tjedan. To pokazuje da još uvijek postoji želja Ruske Federacije da osvoji Lugansku i Donjecku oblast", dodao je.

VEZANI ČLANCI:

"Unatoč onome što se događa u Kursku, Ruska Federacija nije povukla trupe iz smjera Pokrovska i tamo se ne očekuju veće promjene u nadolazećim tjednima", rekao je pukovnik. U Kurskoj oblasti Ukrajinci drže inicijativu na operativnoj razini, objasnio je.

"Rusija je pokrenula protunapad prošli tjedan i malo je napredovala, ali Ukrajinci još uvijek drže svoje položaje i također su pokrenuli svoje protunapade. Prošlog četvrtka, Ukrajinci su također otvorili novi ofenzivni koridor u području Gluškova, gdje su napredovali gotovo šest kilometara u Rusiju i tamo stvaraju priliku da zarobe ruske jedinice", rekao je Kiviselg.

VIDEO Ukrajina lansirala dronove prema Moskvi

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

GN
GNKDZ1986
22:51 21.09.2024.

Gledam na internetu.Ofenziva im je zaustavljena pa su odlucili baciti u napad sve sto imaju.To se pretvorilo u pokolj,dronovi su raznosili oklopna vozila.Uglavnom su to bili t-80 bv i t-90m,znaci najbolje sto Rusi imaju.izgubili su preko 15 tenkova i mozda 40- tak oklopnih vozila....ruska sirotinja i dalje gine za malog ruSSkog kaplara teškog 2,5 milijardi dolara...ne bezvrijednih rublji već dolara.

RA
Razbibriga
19:46 21.09.2024.

Slava Ukrajini

Avatar Srborus
Srborus
21:05 21.09.2024.

Rusija dobijaju rat, Ukrajinci i zapad ga gube.