rad za opće dobro

Umjesto da plati prekršaj, policajcu popravio automobil

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Umjesto da plati prekršaj, policajcu popravio automobil
18.02.2011.
u 10:27
Policajac je, prema optužnici, automehaničara zaustavio u Koprivnici zbog dva prometna prekršaja. Umjesto da mu za njih naplati 4000 kuna, prihvatio je ponudu automehaničara koji mu je predložio da se nagode
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Policajac iz Koprivnice, kojem je u međuvremenu uručen otkaz, na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen je na šest mjeseci zatvora, odnosno kazna mu je preinačena u šest mjeseci rada za opće dobro, jer je od automehaničara kojega je ulovio u prometnom prekršaju tražio da mu popravi automobil. U zamjenu za tu uslugicu, policajac bi automehaničaru “oprostio” kaznu. Osim policajca, uvjetno je osuđen i automehaničar, koji je prema USKOK-ovoj optužnici policajca “podmitio” tako što mu je zamijenio dvije poluosovine i brave na Renault Cliju. Šteta je bila 1400 kuna, što policajac mora uplatiti u državni proračun, a izrečena mu je i zabrana rada u policiji u trajanju od pet godina.

Presuda spomenutom dvojcu donesena je bez formalnog suđenja jer su se optuženi nagodili s USKOK-om na optužnom vijeću, odnosno u fazi postupka u kojoj se trebala potvrditi ili odbaciti optužnica.

Policajac je, prema optužnici, automehaničara zaustavio u Koprivnici zbog dva prometna prekršaja. Umjesto da mu za njih naplati 4000 kuna, prihvatio je ponudu automehaničara koji mu je predložio da se nagode. Razmijenili su brojeve telefona i dogovorili popravak u automehaničarskoj radionici u Đurđevcu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

UT
utvara73
12:34 18.02.2011.

Ima takvih policajaca i previše, a naj više onih koji ne žele raditi jer im se neda za istu plaću pisati kazne, gledamo svaki dan kako naj više Romi krše zakon vozeći neispravne aute i malodobnu djecu u kabini teretnog kamiona registriranog za 3 osobe a njih se vozi 4-5 osoba računajući i djecu od 2-10 godina starosti , kad kažemo policiji da ih kazni većina policajaca kaže da se njima ne isplati pisati kazne, znači oni su povlašteni kažnjavanja a meni se piše kazna zbog odljepljene naljepnice tehničkog pregleda na vjetrobranskom staklu, i to ti je policija koju skupo plaćamo a baš mi je drago da su ovog policajca tako kaznili.

MM
Mladen Miletić
12:39 18.02.2011.

Koja glupa konjina je propjevala da mi je znati ? Ile se ne špijunuraju samo hrvatski građani nego i policija do besvjesti !

KI
kikanić
14:08 18.02.2011.

Najbolje je što je prašinar dobio pet godina zabrane rada u muriji,znači da poštenjak može opet biti prašinar nakon pet godina.Ma super. Kaj bi bilo da je zustavio kakvog pečenjara,jeo bi dve godine ćevape besplatno.