Umorni ste? Pospani? Manjka vam koncentracije? Tradicionalni kuhari iz kineske provincije Zhejiang imaju rješenje – jaja kuhana u dječjem urinu!
Iako su jaja spravljena na ovaj način već tisućama godina poslastica u toj istočnoj kineskoj provinciji, tek sada se tradicionalni kineski kuhari i tamošnji čelnici nadaju da će njihov specijalitet uskoro postati hit u svijetu jer, kako kažu, ovakva su jaja ukusna i zdrava. I ne samo to, nego navodno spuštaju i temperaturu.
– Urin skupljamo u lokalnim školama, a najbolji je onaj od dječaka mlađih od 10 godina. Oni uriniraju u posude i mi skupljamo svježu mokraću svaki dan – objasnio je kuhar Lu Ming. Jaja se kuhaju u urinu, prvo s ljuskom, a potom se oljuštena kuhaju još jedan dan i noć i tada su spremna za konzumiranje.
– Nadamo se velikom izvozu jer želimo da ljudi izvan Kine počnu u potpunosti cijeniti okuse naše kuhinje – rekao je Ming.
...daklen,svašta mogu probati i jesti i piti...ali ovo ne bih...hvala...