Odlazak

Umro admiral Vid Stipetić, bivši zapovjednik Ratne mornarice

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Vid Stipetić (1)
Foto: MORH
Vid Stipetić (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Vid Stipetić (1)
10.06.2011.
u 19:24
Dragovoljac Domovinskog rata, rođen 1937. godine u Ogulinu, u Oružane snage RH uključio se 1991. godine, a iskustvom i znanjem dao je značajan doprinos formiranju i stvaranju HRM-a.
Pogledaj originalni članak

Umirovljeni admiral Vid Stipetić, bivši zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, preminuo je jutros u 74. godini, izvjestilo je Ministarstvo obrane. Dragovoljac Domovinskog rata, rođen 1937. godine u Ogulinu, u Oružane snage RH uključio se 1991. godine, a iskustvom i znanjem dao je značajan doprinos formiranju i stvaranju HRM-a. Bio je drugi zapovjednik ratne mornarice, a tu je dužnost obnašao od 1996. do umirovljenja 2002. godine.

Odlikovan je više puta za doprinos obrani RH i hrabrost tijekom Domovinskog rata, a lani ga je predsjednik RH Ivo Josipović odlikovao Redom kneza Domagoja s ogrlicom.

– Svi koji su ga imali čast poznavati, osobito oni koje je kao zapovjednik vodio, znaju koliko je znanja, iskustva i osobne požrtvovnosti ugradio u Hrvatsku ratnu mornaricu. Na tome smo mu neizmjerno zahvalni – napisao je ministar obrane Davor Božinović u brzojavu sućuti obitelji admirala Stipetića.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

JO
jozija
03:34 11.06.2011.

Junak i vojskovođa nikada ne umire, samo odlazi u tišinu. Neka Ti je laka hrvatska gruda admirale.

RE
@rea
12:23 11.06.2011.

Veliki čovjek. Neka mu je mirno more.

OB
-obrisani-
16:47 14.06.2011.

Neka Vam je laka zemlja admirale