sajam vino-kap

Unatoč krizi uspjeli okupiti blizu 200-njak izlagača

Foto: Dušan Mirković/Pixsell
vino-kap,portal (1)
Foto: Dušan Mirković/Pixsell
vino-kap,portal (1)
Foto: Dušan Mirković/Pixsell
vino-kap,portal (1)
Foto: Dušan Mirković/Pixsell
vino-kap,portal (1)
Foto: Dušan Mirković/Pixsell
vino-kap,portal (1)
27.04.2013.
u 17:11
Unatoč teškoj gospodarskoj Kaptolčani su uz puno truda i muke ipak uspjeli organizirati ovu najznačajniju gospodarsku manifestaciju u Požeško – slavonskoj županiji
Pogledaj originalni članak

U Kaptolu je danas u organizaciji kaptolačke Udruge vinogradara, vinara i voćara otvoren jedanaesti dvodnevni gospodarski sajam pod nazivom Vino- Kap. Unatoč teškoj gospodarskoj Kaptolčani su uz puno truda i muke ipak uspjeli organizirati ovu najznačajniju gospodarsku manifestaciju u Požeško – slavonskoj županiji na kojoj je bilo blizu 200-njak izlagača.

-Uzimajući u obzir ovu tešku situaciju mogu reći da smo zadovoljni odazivom izlagača kojih je nešto manje. Najvažnije je da održimo kontinuitet sajmovanja jer teško bi to bilo pokrenuti kada bi se prekinulo. Nadam se da ćemo preživjeti, i manifestacija i gospodarstvo – kazao je Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol i tajnik Udruge.

Dodao je da je cilj ovakve manifestacije da se ovdašnji poljoprivrednici upoznaju s najnovijima trendovima u poljoprivrednoj opremi, tehnologiji i mehanizaciji bez koje nema napretka. Izloženi su i brojni proizvodi slavonskog kraja, a bilo je ovo prigoda da se predstave i brojne udruge, od voćarskih, vinogradarskih i vinskih do kulturno- umjetničkih i caritativnih.

-Prvi puta smo ovdje zahvaljujući dobroti organizatora, ali i brojnih naših župljanki koje su ispekle kolače ili nešto napravile od ručnih radova. To ovdje prodajemo kako bismo mogli prikupiti novac za pomoć onih koji su u potrebi, od siromašnih studenata i obitelji do bolesnih. Jako smo zadovoljni odazivom posjetitelja – kazala je Manuela Čakalić, voditelja Caritasa Župe sv. Petra i Pavla.

A prvi puta na sajmu je i OPG Vido iz Grabarja sa svojim desertnim vinom od višnje te ručnim radovima od zlatoveza. Kako je vino od višnje rijetkost mnogi su se zanimali za ovu delikatesu. –Uz vino radimo višnjevac te stopostotni sok od višnje kao i pekmeze i marmelade. Sve to proizvodimo od vlastitih višanja kojih imao 370 stabala – kazala je Ljubica Vido.

Zadovoljan je bio i Ferdinand Novak, predsjednik kaptolačke udruge koja je od običnog vašara napravila najveći i najvažniji gospodarski sajam u županiji koji se posebno zahvalio pokroviteljima, Ministarstvu poljoprivrede, Požeško – slavonskoj županiji i općini Kaptol.

Sajam je otvorio požeško – slavonski župan Marijan Aladrović, a nakon otvorenja održan je okrugli stol o poljoprivrednom zemljištu.

SUĐENJE ZA UBOJSTVO MIHAELE BERAK

Bivši policajac nakon ubojstva rekao je nadređenom: 'Joj, šefe, skroz glupa situacija, cura je dirala moj pištolj...'

Saslušana su u četvrtak prva četiri svjedoka, a među njima i Mihaelina najbolja prijateljica koja je znala da je Mihaela te večeri u Smažilovu stanu. Posljednju poruku od Mihaele primila je svega deset minuta prije njezine smrti. Nastavila joj je pisati, a poslije ju je i zvala, no odgovora nije bilo... Njezin je iskaz važan i zbog poruka koje joj je Mihaela slala, a gdje se žali na Smažilovu posesivnost.

65 GODINA VEČERNJEG LISTA

VIDEO 'Obadva, oba su pala!' Junak pobjedničkog usklika koji je obišao zemlju preživio je rat, a onda tragično poginuo

Večernji list ove godine slavi svoj 65 rođendan. U šest i pol desetljeća naši su novinari ispisali oko milijun stranica, objavili smo oko 25.000 različitih izdanja. Iz naše bogate arhive, donosimo serijal priča o lokalnim herojima, ljudima koji su spasili nečiji život, o znanstvenici koji su pomaknuli granice, o pobjednicima koji su nemoguće učinili mogućim. Neke ljude koji su svojim humanim djelima stvorili te priče, uspjeli smo pronaći i par desetljeća kasnije, pa su priče o njima dobile i nastavak, no nekima od heroja s naših naslovnica, nismo uspjeli ući u trag. Možda su neki od njih baš vaši rođaci, susjedi prijatelji ili poznanici - ako ih čitajući ove životne priče prepoznate, budite naš 'joker zovi' i pišite nam na mail dojavi@vecernji.net, jer to su ljudi koji zaslužuju bar još koji napisani redak, uz jedno veliko – hvala.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.