Rajski zagrljaj

Upoznajte Vinicija Rivu, čovjeka s izraslinama kojeg je zagrlio papa

Foto: CNN Screenshot
vinicio riva
26.11.2013.
u 20:01
Mnogi ga izbjegavaju, no papa je bolesnom Viniciju, čije je tijelo prekriveno izraslinama, prišao bez straha
Pogledaj originalni članak

Prije nekoliko godina 53-godišnji Talijan Vinicio Riva ukrcao se u autobus u Vicenzi. Otišao je do najbližeg slobodnog mjesta, a onda mu je čovjek koji je sjedio do rekao: ''Odlazi, ne sjedaj pored mene!'' Osjetio je kako mu raste tlak i želio je odgovoriti neznancu, ali nije. Ostali putnici vidjeli su što se dogodilo, no nitko nije rekao niti riječ.

Jedan je to od mnogobrojnih slučajeva neljubaznosti stranaca s kojima se Vinicio, čije je cijelo tijelo zbog neizlječive neurofibromatoze prekriveno izraslinama, suočava od mladosti, piše CNN.

No jednom čovjeku nije zasmetao Rivin izgled. Spontano mu je prišao te ga zagrlio i poljubio. Naravno, riječ je o papi Franji čija je gesta početkom mjeseca oduševila bolesnog Vinicija i njegovu tetu tijekom jutarnjeg obraćanja mnoštvu u Vatikanu.

Susret Vinicija i pape prenijeli su svi svjetski mediji a, nakon što se vratio u rodni grad i nastavio sa svakodnevnim radnim zadacima u domu za starije osobe, Riva je opisao zagrljaj koji mu je promijenio zivot.

- Nisam mislio da ćemo mu prići tako blizu. Kada smo došli, prišao je i zagrlio me. Nije znao jesam li zarazan, no nije imao strah od moje bolesti. Zagrlio me bez riječi. Osjetio sam veliku toplinu - rekao je Vinicio o ''rajskom'' iskustvu nakon kojeg se osjećao ''deset godina mlađi''.

>>Papa nakon čovjeka s izraslinama zagrlio i čovjeka bez lica

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Nihon no Koku
Nihon no Koku
22:41 26.11.2013.

Jadan covjek koja sudbina a Papa mi je jako draga osoba

Avatar satara
satara
20:45 26.11.2013.

Ovako sam ja izgledao kad sam bio u pubertetu...

Avatar sasquatch
sasquatch
20:37 26.11.2013.

stisni fotku