Anđelko Jagečić optu

Upropastili su me poreznici, državni odvjetnici i policajci

Foto: Marko Jurinec/Pixsell
Upropastili su me poreznici, državni odvjetnici i policajci
08.04.2011.
u 15:58
USKOK-u je prijavio djelatnike porezne uprave u Zagrebu i Varaždinu, jer su Kotonteksu protupravno naplatili 80.000 kuna poreza
Pogledaj originalni članak

Anđelko Jagečić, vlasnik tvrtke Kotonteks, ali mnogima poznatiji kao vlasnik bivše Vinete, u petak je okupio novinare kako bi za propast svojih dosad desetak tvrtki okrivio cijeli sustav, od porezne uprave, državnih odvjetništava, krim policije do sudova i tajne policije. Posljednje je USKOK-u prijavio djelatnike porezne uprave u Zagrebu i Varaždinu, jer su Kotonteksu, kako tvrdi, protupravno naplatili 80.000 kuna poreza, doprinosa, PDV-a i poreza na dobit.

 - Taj je porez uredno plaćen još 2008. godine. Protuzakonita naplata provedena je osobnim, pismenim nalogom ravnatelja Porezne uprave RH, a nakon niza počinjenih nezakonitosti službi na nižim razinama - kazao je Jagečić. Ustvrdio je da se isti scenarij ponavljao u svim njegovim tvrtkama - prvo dolazi porezna, a zatim krim policija.

 

 - Sve je to dio stare prljave igre pojedinaca u Varaždinu, porezne i krim policije. Riječ je o teškoj korupciji u tom sustavu - tvrdi Jagečić. Kazao je i kako je dosad protiv njega podignuto 12 optužnica, osam sporova je dobio, a neki su još u tijeku. Posljednja Jagečićeva tvrtka Kotonteks, inače, tri je godine ekskluzivni zastupnik englesko - američke kompanije Tensar International, koja se bavi novim tehnologijama u gradnji. Posljednji potez porezne, kaže Jagečić, mogao bi stoga na štošta utjecati.

 - Ljudi u Tensoru sigurno će pitati zašto je takav odnos prema njihovoj tvrtki u Hrvatskoj - rekao je Jagečić. 

 

 

 

 

 

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

NI
Ninach
00:47 09.04.2011.

A kaj više ne proizvodi sokeke u Sračincu?

KR
krka
09:05 10.04.2011.

Ako država radniku more, prije i nek je dobil plaču na ruke uzeti porez, zakaj onda nebi i poduzečima naplačivala isti, koji se usput plača diljem svijeta! Imal je Jaga i firmu / dali u Kini ili Maleziji, neznam toćno / pak je valjda i iz istog razloga došel natrag doma, kaj mu nisu \'\'šenkali\'\' poreza. Veli narodna: \'\'lupež ostaje lupež\'\' i to Vam je tak. Samo bi država tak trebala žmikati za neplačene poreze i Todorića, Drka i ostale, kak i narediti da se plate sva dospjela potraživanja prema dobavljačima. Bogme bi se ugasil i Konzum i Vindija.