Primanje mita

USKOK podignuo optužnicu protiv višeg inspektora Porezne uprave

Foto: Davor Puklavec/ PIXSELL
USKOK podignuo optužnicu protiv višeg inspektora Porezne uprave
06.08.2014.
u 11:26
Optužnica je podignuta protiv hrvatskog državljanina M.S. (50). On je od odgovorne osobe jednog trgovačkog društva zatražio da mu u mjesečnim ratama isplati nagradu u ukupnom iznosu od 18.000 kuna.
Pogledaj originalni članak

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu zbog primanja mita podigao optužnicu protiv hrvatskog državljanina M.S. (50), izvijestio je DORH.

- Optužnicom se okrivljeniku, višem inspektoru Porezne uprave, Područni ured Zagreb, stavlja na teret da je tijekom siječnja 2014. godine, u Zagrebu, od vlasnika jednog trgovačkog društva, u postupku naplate poreznog duga, zatražio da mu isplati novčanu nagradu, a kao protuuslugu mu je obećao da će mu omogućiti daljnje poslovanje na jednom prodajnom mjestu unatoč zabrani obavljanja djelatnosti koja će mu biti izrečena u poreznom postupku. Okrivljenik je od odgovorne osobe društva zatražio da mu u mjesečnim ratama isplati nagradu u ukupnom iznosu od 18.000,00 kuna. Prvi dio dogovorene nagrade okrivljenik je preuzeo 15. siječnja 2014. godine - navodi se na stranicama DORH-a.

>> Splitski policajac optužen za 'šverc' ljudi iz BiH

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.