Pripremno ročište

USKOK predložio Jadranku Kosor i Čobankovića za svoje svjedoke

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
USKOK predložio Jadranku Kosor i Čobankovića za svoje svjedoke
14.03.2013.
u 12:17
Sudsko vijeće odredilo je ritam rasprava do kraja srpnja pa se tako zna da će ročišta u aferi Planinska biti dva puta mjesečno
Pogledaj originalni članak

Jadranka Kosor, bivša premijerka, te Petar Čobanković, bivši ministar regionalnog razvoja osuđen na rad za opće dobro u aferi Planinska, neki su od 20-ak svjedoka, čije je saslušanje u toj aferi predložio USKOK. Hoće li i sjesti na klupu za svjedoke, znat će se idući tjedan kada će sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem sutkinje Jasne Smiljanić, obznaniti što je od dokaznih prijedloga USKOK-a i obrane prihvaćeno.

U međuvremenu, Sanader i Mladen Mlinarević očitovali su se o krivnji, zanijekavši da su počinili to za što ih USKOK tereti, dok je Stjepan Fiolić priznao krivnju, no za razliku od Čobankovića nije se nagodio s USKOK-om u aferi "teškoj" 38 milijuna kuna.

Prema riječima Čede Prodanovića, Sanaderova branitelja, još bi jedno suđenje I. Sanaderu trebalo početi 17. travnja. Naime, sudsko vijeće odredilo je ritam rasprava do kraja srpnja pa se tako zna da će ročišta u aferi Planinska biti dva puta mjesečno. Time je sud očito izašao u susret Sanaderovoj obrani, koja je na prošlom ročištu tražila da se zbog ekonomičnosti postupka spoje spisi Fimi medije i Planinska. Tom zahtjevu nije udovoljeno, a prema novom rasporedu, Sander će zbog Fimi medije na sud ići tri tjedna u mjesecu, a jedan tjedan bit će rezerviran za Planinsku.

>>Planinska i Fimi media neće se spojiti u isti spis

>>Čobi će raditi za opće dobro i saborsku plaću

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

MO
mozel
16:59 14.03.2013.

Sta je sa Mesicem ?kada ce poceti i njemu istraga da USKOK uskoci i kod njega.

DU
Deleted user
17:50 14.03.2013.

Neka Uskok ispita sve procjene koje je radila tvrtka Mladena Mlinarevica, koji je takoder optuzen u ovom slucaju.

TO
Toni50
18:10 14.03.2013.

Oko sedam puta su gori od udbe i komunista sude mu sude za sto stvari svjesni da nakraju če biti uspijeh jel barem 2-3 optužbe če morati i najvrhovniji sud da prihvati jel inače nebi bilo dokaza niti osnove ga toliko dugo neumorno suditi.. Tako to lukavo se prakticira itaj sistem Q"pravde" i onda ispada da nje politčko suđenje za publiku a to je bitno.... Kada svi govore tvrde da je nešto istina onda postane i to je cijeli vic... Jedino što je još velika istina da dokaza ama baš ništa nema u svemu samo ""svjedoci """ uskoka sa zarađenim oprosnicama koji kroz koverte vide eure i sjete se da odsvjedoče nakon 10 -tak godina da je primio mito... Sud još nije dobio obečano mito sa tužeg računa a pod nazivom Sanaderovo mito to ga ni ne brine važna je presuda 10 godina za početak......