SVETI JURAJ NA BREGU

Uskoro počinje gradnja pločnika kroz opasni usjek

Foto: Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL
Uskoro počinje gradnja pločnika kroz opasni usjek
11.01.2011.
u 12:42
- Majke onuda voze djecu u kolicima, a automobili se jedva mimoiđu - kaže Anđelko Nagrajsalović, načelnik općine Sveti Juraj na Bregu
Pogledaj originalni članak

Od Venere do Mohokosa, najvišeg vrha Međimurja, opasna je dionica bez pješačke staze. Ondje je usjek, a nema ni kanala. Majke onuda voze djecu u kolicima, a automobili se jedva mimoiđu - kaže Anđelko Nagrajsalović, načelnik općine Sveti Juraj na Bregu. Općina stoga u suradnji sa ŽUC-om na proljeće namjerava početi graditi pločnik, dug 400 metara. Projekt za staze, sve do Štrigove, napravljen je.

 – Zbog usjeka treba zemljišta za stazu, a ljudi nas pitaju koliko ćemo im platiti zemljište! Pa to je i za njihovu sigurnost. Do sada nismo plaćali tako nešto. Ako počnemo, svi će tražiti. Još je problem s dva od 15 vlasnika. Radovi će vrijediti i pola milijuna kuna, na nekim mjestima treba raditi potporne zidove, gdje su kuće jako blizu ceste – kaže Nagrajsalović.

Gospodarska zona pri kraju

Inače, uvedena je struja i voda u Gospodarsku zonu Brezje, asfaltirana je i cesta, pa poduzetnici mogu početi graditi na 10 parcela, saznajemo od Nagrajsalovića.

– Pristup im je omogućen. Nedostaju još plin i telefon – kaže . Napominje da u roku od pet godina općina mora iskoristiti kapacitet nove trafostanice, inače će morati platiti 800.000 kuna za njezino postavljanje.

Dvorana i vrtić

Općinski proračun ove godine bit će 11 milijuna kuna. Najveći su projekti gradnja dvorane zgrade Osnovne škole u Lopatincu te dogradnja vrtića u Brezju, u kojem je 30 djece na listi čekanja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.