SJEDNICA

VIDEO Plenković kritizirao Milanovića i oporbu: Ruše hrvatski kredibilitet u NATO-u

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Zagreb: Održana 31. sjednica Vlade Republike Hrvatske
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Zagreb: Održana 31. sjednica Vlade Republike Hrvatske
16.10.2024.
u 10:39
Postoji mogućnost uvrštenja pojedinih točaka na dnevni red na samoj sjednici Vlade.
Pogledaj originalni članak

Sjednica Vlade održat će se u srijedu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Na dnevnom je redu prijedlog izmjena i dopuna Zakona o minimalnoj plaći (EU) te prijedlog izmjena i dopuna Zakona o tržištu rada  Postoji mogućnost uvrštenja pojedinih točaka na dnevni red na samoj sjednici Vlade. Uvodni govor održao je premijer Andrej Plenković koji se u svojem govoru osvrnuo na govor o radu Vlade koji je održao u Saboru.

- Mislim da je to bila prigoda da hrvatskoj javnosti i hrvatskim zastupnicima pokažemo što smo radili u posljednjih godina. Pokazali smo da smo sačuvali koheziju. Uz pakete pomoći smo omogućili naše strateške ciljeve - kazao je na samom početku premijer, navodeći kako je najniža nezaposlenost u Hrvatskoj i to u posljednjih 35 godina.

- Imamo više zaposlenih u Hrvatskoj nego kad smo krenuli. Utrostručili smo roditeljsku naknadu.Omogućili smo rast plaća u javnom sektoru. Ministar Bačić će za dva dana predstaviti našu stambenu politiku. Najavili smo i neke nove aktivnosti, poput iznosa minimalne bruto plaće. Ministar Piletić će pripremiti odluku za iduću sjednicu Vlade. Povećat ćemo staž majkama s 6 na 12 mjeseci za svako dijete. Redefinirat ćemo obavljanje studentskih poslova. Razvijat ćemo nove modele useljavanja hrvatskog iseljeništva. Jučer je bila prigoda da pričamo o jačanju hrvatskog položaja, za razliku od dijela oporbe predvođenih Milanovićem.

- Imamo lažne teze u eteru koje plasira Milanović, oporba koja ga slijepo u tom koritu slijedi, pozvali smo ih jučer da to ne čine jer imaju te nek sitne politikantske interese uoči predsjedničkih izbora. Problem je u tome što ova generacija SDP-a i te lijeve oporbe i tih kvazi-desnih stranaka, a u biti populista koji ništa ne pridnosi Hrvatskoj, ruše hrvatski kredibilitet u EU i NATO-u. Radi se o generaciji političara koji osobno nisu ništa pridonijeli ulasku Hrvatske u EU i NATO, a ako nisu osobno, onda nemaju nikakav osjećaj identifikacije s tim velikim postignućima. Čini mi se da bi nekima u oporbi bilo draže danismo u NATO-u, a nekima da nismo ni u EU- dodao je.

Kazao je da Milanović i oporba ruše hrvatski kredibilitet u NATO-u. - Milanović stalno gura proruski narativ. Radi nam se međunarodni problem jer naši saveznici neće biti sigurni jesmo li mi tu. Oporbi poruka - kad dođe glasanje u Saboru, zapitajte se jeste li za Hrvatsku u EU-u, NATO-u, za zdrav razum ili ćete slijediti lažni narativ da se šalju vojnici u Ukrajinu.- kazao je Plenković.

- Sve sam uvjereniji da oporba ne vidi. Pomoći ćemo im s argumentima, pa ćemo vidjeti. Za Hrvatsku je dobro da su u opoziciji. A mi ćemo se pobrinuti da su oni i dalje u opoziciji.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Razbibriga
Razbibriga
11:43 16.10.2024.

Kokošari imaju ovakav pristup članstvu: uzimamo sve, nedajemo ništa. E pa to ne prolazi kod normalnih ljudi...

Avatar Šiljo
Šiljo
12:38 16.10.2024.

Plenki je Winston Churchill za ovakvu oporbu

DA
DavorBillege
10:54 16.10.2024.

Niti ne moraju. Nato će sam sebe srušit