prvo obraćanje zagrebačkog gradonačelnika

Tomašević: Ništa nećemo raditi preko koljena, prvo ćemo obaviti razgovore sa svim pročelnicima

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Zagreb: Tomislav Tomašević predstavio program Digitalni grad
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Zagreb: Tomislav Tomašević predstavio program Digitalni grad
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Zagreb: Tomislav Tomašević predstavio program Digitalni grad
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Tomislav Tomašević predstavio program za zdravstvo
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Zagreb: Tomislav Tomašević predstavio program Digitalni grad
01.06.2021.
u 11:04
Zagreb je ogromni mehanizam, to je kao da preuzmete kormilo aviona u letu i onda ga još u letu idete popravljati, kazao je Tomašević
Pogledaj originalni članak

Novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet održali su konferenciju za novinare ispred zgrade Gradske uprave.

"Na početku bih htjela zahvaliti Zagrepčankama i Zagrepčanima i građanima koji su poslali poruku da žele promjene. Vodili smo sadržajnu i pozitivnu kampanju. Ubrzat ćemo poslijepotresnu obnovu, povećat ćemo recikliranje, zatvorit ćemo Jakuševac, gradit ćemo stanove, poboljšat ćemo primarnu zdravstvenu zaštitu, osigurat ćemo pomoć za žene žrtve nasilja... Da bismo to ostvarili, upravljat ćemo transparentno i učinkovito", kazala je Dolenec. "Svjesni smo da nas čeka puno posla, ali mi smo za to spremni", kazala je. 

"Želim zahvaliti građanima. Osjećamo veliku odgovornost zbog toga povjerenja", kazao je Tomašević.

Prvo razgovor sa svima, a onda odluke

"Danas je zadnji rok za žalbu na rezultate, očekujemo da će primopredaja biti u petak u 8 ujutro. Razgovarao sam s Jelenom Pavičić Vukičević. Dobit ćemo zapisnik vjerojatno na nekoliko stotina stranica. Isto tako neko preliminarno financijsko izvješće. Bit će tamo i nekoliko pročelnika. Upoznavat ćemo se s uredom i dogovarat ćemo sastanak sa svim pročelnicima, imat ćemo razgovore jedan na jedan. Imat ćemo i prvi sastanak s Holdingom da vidimo tko je u kakvom stanju i nakon toga ćemo donositi odluke. Paralelno ćemo imati razgovore s SDP-om, vjerujem da ćemo se brzo dogovoriti. Oko 20. lipnja, nekoliko dana ranije ili kasnije, očekujemo konstituirajuću sjednicu", kazao je Tomašević. 

"Ništa nećemo raditi preko koljena, prvo ćemo obaviti razgovore sa svim pročelnicima, s upravom, nadzornim odborima i onda ćemo donositi odluke", dodao je. "Korektno je da prvo razgovaramo i da ljudi o nekim stvarima ne doznaju iz medija", kazao je. 

Ponovio je da sve odluke oko predsjednika Skupštine također ne želi donositi odmah, već nakon razgovora. "Rada Borić bit će gradska zastupnica. Na njeno mjesto vjerojatno dolazi Ivana Kekin. Ja ću danas svoj mandat staviti u mirovanje", kazao je Tomašević.

Rekao je da sumnja da će biti godišnjih odmora. "Zagreb je ogromni mehanizam to je kao da preuzmete kormilo aviona u letu i onda ga još u letu idete popravljati", dodao je. Rekao je da će revizija ići u etapama. "Bit će stvari koje ćemo odmah napraviti, najhitnije stvari, ono što se može najbrže napraviti, a dubinske stvari kasnije", rekao je.

Video: Damir Jugo: Vidjet ćemo koliko će zapravo Tomašević uspjeti žonglirati i balansirati među svim tim interesima

Sastanak s premijerom što prije

"Ne kopiramo HDZ. Ova izjava da mi imamo nešto protiv Hrvatske? Mi imamo protiv ovakve korupcije u Hrvatskoj. Nisam se još čuo s premijerom. Volio bih da se održi što prije sastanak s predsjednikom Vlade. Tu su projekti, i bez obzira na političke pozicije i nazore, očekujem da ćemo na korist građana dobro surađivati s Vladom", rekao je Tomašević. 

"Po nama ne valja to što Hrvatska stagnira i prožeta je korupcijom. Što se tiče dobivanja posla, nema povlaštenih. Očekujemo da se komunalni redari ponašaju prema nama kao što se ponašaju prema svima", kazao je. 

"Jedna od bitnih stvari zbog koje mora doći do suradnje grada i države bolnica je u Novom Zagrebu. Premijer je rekao da želi dobru suradnju i vjerujem da ćemo se čuti", kazao je Tomašević. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 58

ST
stefj
10:34 01.06.2021.

Meni će biti interesantno pratiti kako i koliko će mediji štititi Možemo i njihove poteze. Kako će opravdavati poskupljenja koja nam sada slijede... Isto tako, kada na vidjelo izađe antipoduzetnički i totalitarni štih ekipe koja je oko njega, kako će to pometati pod tepih. I zeleno i rodno u njihovoj izvedbi je poprilično totalitarno...

DU
Deleted user
10:29 01.06.2021.

Treba delati a ne držati presice - kreni sa svim obečanjima i svakako želim video di se vidi da si došel z biciklom na posel kak si najavil!

Avatar samočitam
samočitam
12:20 01.06.2021.

“Sad će Zagreb pripojiti SSSR-u” 😂 Svakakvih komentara ima. Ugledajte se na Škoru, čestitajte novom gradonačelniku i poželite mu uspjeh u radu. A uspjet će i ako samo prestane s dosadašnjom praksom pogodovanja, napuhivanja ugovora i zamračivanja. Otrovat ćete se zluradošću, ode vam zdravlje.