zahtjev sabora

Ustavni će sud utvrditi jesu li ispunjeni uvjeti za referendum

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Ustavni će sud utvrditi jesu li ispunjeni uvjeti za referendum
24.09.2010.
u 12:32
Tako su većinom glasova odlučili zastupnici vladajuće koalicije iako su zastupnici SDSS-a Milorad Pupovac, Mile Horvat i Ratko Gajica bili suzdržani kao i Furio Radin, zastupnik talijanske nacionalne manjine.
Pogledaj originalni članak

Trakavica u vezi s raspisivanjem referenduma svoj epilog doživjet će na Ustavnom sudu. Tako su većinom glasova odlučili zastupnici vladajuće koalicije iako su zastupnici SDSS-a Milorad Pupovac, Mile Horvat i Ratko Gajica bili suzdržani kao i Furio Radin, zastupnik talijanske nacionalne manjine.

Tako Sabor traži da Ustavni sud utvrdi jesu li ispunjene pretpostavke iz Ustava za raspisivanje referenduma s predloženim referendumskim pitanjem s obzirom na to da je Vlada 3. rujna povukla iz procedure izmjene ZOR-a. Sabor je prije toga većinom glasova zaključio da je prikupljen dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma.

Naime, sindikalni zahtjev da se raspiše referendum potpisalo je više od 717 tisuća birača, što je oko 16 posto ukupnog biračkog tijela, nakon čega je Vlada iz procedure povukla prijedlog izmjena ZOR-a kojim se između ostalog trebalo ukinuti odredbe o produljenoj primjeni kolektivnih ugovora.

U prvom čitanju podržane su izmjene i dopune Zakona o mirovinskom osiguranju kao i izmjene i dopune Zakona o posredovanju pri zapošljavanju. Umjesto Branimira Glavaša u saborske klube zasjeo je Dinko Burić (HDSSB) koji je prisegnuo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
14:10 24.09.2010.

Referenduma nikad nece biti, jer vlada to nece!

SU
sudac
14:17 24.09.2010.

možda je i najbolje da se sve prepusti jedinom najstručnije i nepristranom tijelu u državi!!

DU
Deleted user
15:14 24.09.2010.

S ovim cinom u Hrvatskoj je umrla pravna drzava.