Hoće li na slobodu?

Ustavni sud N. Jurak ukinuo opasnost od ponavljanja djela

Foto: ''
Ustavni sud N. Jurak ukinuo opasnost od ponavljanja djela
08.11.2010.
u 23:50
Jurak je, naime, prema prijašnjim najavama, spremna progovoriti pred istražiteljima o svim detaljima svojih poslovnih aktivnosti
Pogledaj originalni članak

Ustavni sud djelomično je prihvatio tužbu Nevenke Jurak, vlasnice Fimi medije, te joj iz uvjeta pod kojima joj je produžen istražni zatvor ukinuo mogućnost od ponavljanja kaznenog djela. N. Jurak ostaje u Remetincu zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a sudac istrage mora odlučiti o produžetku njezina boravka u zatvoru ili je pustiti na slobodu jer joj, podsjetimo, istražni zatvor istječe u utorak, a u USKOK-u još nije dopunila svoju obranu iznesenu za vrijeme uhićenja u kolovozu.

Pritvorena vlasnica Fimi medije već je tada iznosila pred istražiteljima aktivnu obranu te negirala počinjenje kaznenog djela, odnosno "pranja" 16,5 milijuna kuna zajedno s Anitom Lončar-Papeš i Bojanom Dimićem, svojim poslovnim partnerima.

Jurak je, naime, prema prijašnjim najavama, spremna progovoriti pred istražiteljima o svim detaljima svojih poslovnih aktivnosti te, jednostavno rečeno, potvrditi dio navoda koje je pred istražiteljima iznio Mladen Barišić, bivši šef Carine i rizničar HDZ-a. On je i u ponedjeljak iz Remetinca proveden u USKOK, a Jurak bi na red za ispitivanje trebala doći kada on završi sa svojim iskazom.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

99
999jakob
19:04 09.11.2010.

heheheheheehe komunistis e boje kaj ih jedna baba ne namece sve na kup hihihhihihihih