islamska država

Uzbuna zbog mogućnosti napada u Švedskoj

Foto: Reuters/PIXSELL
Uzbuna zbog mogućnosti napada u Švedskoj
26.04.2016.
u 11:22
Mogu potvrditi da intenzivno radimo u suradnji s našim lokalnim i međunarodnim partnerima kako bismo se uvjerili u istinitost informacija koje smo primili, rekla je Sirpa Franzen, glasnogovornica švedske službe sigurnosti
Pogledaj originalni članak

Švedske vlasti pokušavale su danas potvrditi informacije o mogućoj prijetnji na svoju zemlju, nakon što je jedan medij izvijestio da su se irački borci Islamske države infiltrirali u Švedsku kako bi ondje počinili napad.

– Mogu potvrditi da intenzivno radimo u suradnji s našim lokalnim i međunarodnim partnerima kako bismo se uvjerili u istinitost informacija koje smo primili – izjavila je glasnogovornica švedske službe sigurnosti Sirpa Franzen.

Nije željela iznijeti prirodu te uzbune niti radi li se o terorističkoj prijetnji protiv Švedske.

– Dosta često primamo informacije tog tipa koje su ponekad točne, a ponekad pogrešne – rekla je ona.

Po internetskoj stranici Daily Expressen, iračke obavještajne službe izvijestile su Sapo da se sedam ili osam boraca ISIL-a infiltrirao u Švedsku s ciljem izvršenja napada na civilnu metu u Stockholmu.

>> Kurdi spasili Šveđanku (16) koju je IS nagovorio da dođe u Siriju

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
12:07 26.04.2016.

Na žalost da . danas ni jedna europska država nije sigurna od terorista

Avatar Ohjooj
Ohjooj
14:19 26.04.2016.

A šta su mislili? Napuštat u zemlju preko stotine tisuća svakakvih, priznali su da za 14.000 uopće ne znaju gdje su - IZGUBILI SU IH! i čude se što su mogući teroristički napadi.. Mislim da se ni jedna država koja si napuštala toliko muslimana ne mora brinuti da bi mogli biti meta terorizma... Spremili su si zmiju u njedro...

DU
Deleted user
15:42 27.04.2016.

Nije zbog mogucih nego prije ili kasnije zbog sigurnih