fimi media

Sanaderova supruga Mirjana nije došla na sud, kazna 5000 kn

Foto: Patrik Macek/Pixell
Sanaderova supruga Mirjana nije došla na sud, kazna 5000 kn
19.11.2013.
u 09:30
Na zagrebačkom Županijskom sudu rasprava je danas odgođena. Mirjana Sanader svjedočit će, ako dođe, 2. prosinca.
Pogledaj originalni članak

Na zagrebačkom Županijskom sudu u Zagrebu odgođena je rasprava na suđenju u aferi Fimi media. Iako se očekivalo svjedočenje Mirjane Sanader, supruga prvooptuženog bivšeg premijera i šefa HDZ-a Ive Sanadera nije se pojavila!

Mirjana Sanader opravdala se zbog službene spriječenosti, odnosno sudu je preko opunomoćenice poručila da nije došla jer danas putuje na stručnu međunarodnu konferenciju. Odvjetnik Čedo Prodanović pojasnio je da je Sanader trebala otputovati danas nakon svjedočenja no javili su joj jučer popodne da mora doći ranije.

Zato će, kaže sutkinja Čalić, platiti kaznu, odnosno paušal u iznosu od 5000 kuna zbog troškova odgode rasprave. Svjedočit će, ako dođe, 2. prosinca.

Sanadera se tereti da je organizirao kriminalnu družinu koja je kroz marketinšku agenciju Nevenke Jurak, Fimi mediju, izvlačila novac iz državnih poduzeća. Osim Sanadera, na optuženičkoj se klupi nalaze i Mladen Barišić, bivši rizničar HDZ-a, Branka Pavošević, blagajnica stranke, Ratko Maček, bivši glasnogovornik te N. Jurak i njezina agencija, ali i HDZ, prva stranka u Hrvatskoj koja je "zasjela" na optuženičku klupu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:37 19.11.2013.

Hm, nisu joj poslali službeni automobil. Neće valjda tramvajem dolaziti na svjedočenje.

Avatar gladnijura
gladnijura
10:24 19.11.2013.

I to je način kako se može izrugivati Hrvatskoj!

SV
stjepan.valjak.1
12:36 19.11.2013.

Duo zdrpi i zbriši u akciji