PREŠLI 20 MILIJARDI EURA

Plenković: Hrvatskoj je uplaćena četvrta rata iz NPOO-a

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Sjednica Vlade RH održana je u NSK
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: U Banskim dvorima održana je 185. sjednica Vlade RH
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Sjednica Vlade RH održana je u NSK
15.04.2024.
u 12:53
Dobili smo informaciju da je Hrvatskoj uplaćena 4. rata iz NPOO-a ukupno 142 milijuna eura. Time smo uz recentnu uplatu preskočili 20 milijardi eura koje su uplaćeni iz EU, poručio je Plenković
Pogledaj originalni članak

Posljednja sjednica Vlade održala se ovog ponedjeljka u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, svega dva dana prije parlamentarnih izbora. Na samom početku obratio se Andrej Plenković te izrazio sućut obitelji preminuloga Josipa Manolića, te mu zahvalio na doprinosu u stvaranju Hrvatske. 

- Dobili smo informaciju da je Hrvatskoj uplaćena 4. rata iz NPOO-a ukupno 142 milijuna eura. Time smo uz recentnu uplatu preskočili 20 milijardi eura koje su uplaćeni - poručio je pa dodao kako je Hrvatska druga najuspješnija članica u provedbi NPOO-a, ispred je jedino Italija. Komentirao je potom investicije u zdravstveni sustav, kao i gradnju nove dječje bolnice u idućem mandatu, ako pobijede na izborima.

- Bili smo i na početku radova na Trgu pravde. Objedinjujemo vrlo važne institucije: Upravni sud, Visoki upravni sud, Trgovački sud, Visoki trgovački sud... To će biti najveća investicija u infrastrukturu pravosudnog sustava ikada - komentirao je.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Ayatollah of Rock 'n' Rollah
Ayatollah of Rock 'n' Rollah
13:26 15.04.2024.

Ne samo da je izabran Turudić, nego mu se i nova zgrada i kancelarija rade 😁 Zloran Muljanović će fasovat srčani. Amen!

Avatar Zgubider..
Zgubider..
13:35 15.04.2024.

"...Prešli 20 miljardi eura..."___Jel zna netko gdje su ti novci?! Švicarska, Austrija, Cipar?

GA
galico
13:53 15.04.2024.

Ma daj...a to što imamo najveći pad industrijske proizvodnje u EU nećemo spominjati. Osim toga ovaj novac, tj. tu uplatu će poglodati stranački poslušnici a ti ćeš pokušati spriječiti istrage EU tužitelja