potvrdio neka od imena

VIDEO Tomašević: Pretresi su još uvijek u tijeku, najviše se pretresa radi u uredu gradonačelnika

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Tomislav Tomašević obratio se medijima s temom današnjih uhićenja
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Tomislav Tomašević obratio se medijima s temom današnjih uhićenja
30.06.2021.
u 12:12
Jutros u 6.00 službenici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su izvide u službenim prostorijama Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 1, priopćili su iz grada
Pogledaj originalni članak

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obratio se javnosti na konferenciji za medije u vezi s izvidima koje su jutros započeli USKOK i DORH.  Podsjećamo, jutros je uhićeno nekoliko osoba povezanih s bivšom gradskom upravom. 


– Danas su oko 6.20 ujutro ovdje u zgradu Gradske uprave došli djelatnici policije i USKOK-a i započeli s čuvanjem prostorija. Pretresi su još uvijek u tijeku, na prvom i trećem katu Gradske uprave. Najviše se pretresa radi u uredu gradonačelnika – kazao je i dodao da su pretresi bili u Gradskom zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode i Zavodu za prostorno uređenje grada Zagreba. 

– Pročelnica Šuletić je uhićena, uhićen je vozač Krajina. Sve druge informacije o tome tko je uhićen imamo samo neslužbeno – kazao je Tomašević. 

Naglasio je da ne želi da gradska uprava ikada više bude simbol korupcije. 

– Što se tiče informacija da je to povezano s Adventom, ne mogu ništa reći. Treba čekati da se oglasi USKOK. Ako je riječ o Adventu, ja sam na to upozoravao još kao zastupnik – nadometnuo je. 

Ustvrdio je da istraga traje već neko vrijeme i da je to sve počelo i prije nego što je došlo do promjene vlasti. Naveo je kako je gradska uprava na raspolaganju istražiteljima. Najavio je i to da će doći do revizija te podsjetio da su to već najavljivali. 

– Mi smo tu tek mjesec dana. Tu je jako puno dokumentacije. Ako nađemo nepravilnost, komunicirat ćemo s istražnim tijelima – zaključio je. 

Podsjećamo, Grad Zagreb se po objavi vijesti o izvidima oglasio priopćenjem. 

"Jutros u 6.00 službenici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su izvide u službenim prostorijama Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 1.  Gradonačelnik Tomislav Tomašević kratko je poručio kako nova Gradska uprava potpuno podržava neovisan rad državnih institucija te da će se i zalagati za transparentnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava", navodi se u priopćenju. 

 

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 84

DU
Deleted user
12:44 30.06.2021.

Možda sad propjevaju kad nema zaštite. Za sve bu kriv rahmetli MB, a Pripuz će valjda otići u drugu domovinu, kao i ostali umočeni.

Avatar Bongozg
Bongozg
12:39 30.06.2021.

sad je jasno kako se namjeravaju rijesiti viska zaposlenih :))) nadam se da ce ovo biti dugo toplo ljeto

Avatar Lugarin50
Lugarin50
12:17 30.06.2021.

Nije valjda Tomašević šef USKOK-a.