ZNAK PROMJENE

V. Džakula: Srbija će imati boljeg partnera u Milanovićevoj Vladi

Foto: 'Dusko Mirkovic/PIXSELL'
V. Džakula: Srbija će imati boljeg partnera u Milanovićevoj Vladi
13.01.2012.
u 19:25
Za Zagreb i Beograd bilo bi najbolje da Međunarodni sud presudi i kaže da od međusobnih tužbi za genocid nema ništa i da se to jednom za sva vremena završi, smatra Džakula
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Srpskoga demokratskog vijeća Veljko Džakula izjavio je za agenciju FoNet u Beogradu da očekuje bolju suradnju Srbije s novom Vladom Zorana Milanovića koja "neće imati fige u džepu kao HDZ, Jadranka Kosor i njezini koalicijski partneri".

– Mislim da će vlada Srbije sada imati boljeg partnera nego do sada. Nadam se da će kroz široki dijalog biti poboljšani odnosi – rekao je Džakula i dodao da bi "za Zagreb i Beograd bilo najbolje da Međunarodni sud presudi i kaže da od međusobnih tužbi za genocid nema ništa i da se to jednom za sva vremena završi".

– U tom slučaju nitko kasnije ne bi mogao zloporabiti takvu odluku, kao što bi se dogodilo ako bi obje strane povukle tužbe – drži Džakula. Džakula kaže da je nova Vlada prihvaćena kao znak promjena u Hrvatskoj, nakon osmogodišnje vlade HDZ, "koja je radila na destrukciji, pljački i obespravljivanju građana", a od nove Vlade očekuje "konsolidaciju situacije, ostvarivanje građanskih sloboda, promjenu stava prema manjinama i vođenje prave manjinske politike". Tvrdi da je većina pripadnika manjina, među njima i srpska, dala glas Kukuriku koaliciji pa očekuje promjene na bolje posebice zato što su "u novoj Vladi već postavljena tri ministra koji pripadaju srpskom korpusu".

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 105

Avatar Django
Django
00:11 14.01.2012.

Veljko Hrvatino !

OB
-obrisani-
11:14 14.01.2012.

bonne journée

OB
-obrisani-
23:13 13.01.2012.

oooo Veljko di ti je imenjak KADIJEVIC eehehehhhhh