jačanje turizma

V. Ostojić: Kontinent idealna prilika za produženje sezone

Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'
V. Ostojić: Kontinent idealna prilika za produženje sezone
28.09.2012.
u 13:13
Osnovano je Vijeće za destinacijski menadžment za kontinentalnu Hrvatsku kako bi potaknuli dolazak u kontinentalnu Hrvatsku
Pogledaj originalni članak

Hrvatska još nije dovoljno prepoznata kao destinacija kontinentalnog turizma, smatra  ministar turizma Veljko Ostojić zbog čega je osnovano Vijeće za destinacijski menadžment za kontinentalnu Hrvatsku.
Riječ je o stručnom i savjetodavnom tijelu koje čine direktori turističkih ureda i zajednica iz županija kontinentalne Hrvatske te TZ Grada Zagreba, pomoćnik ministra za sustav turističkih zajednica i upravljanje turističkom destinacijom Davor Ižaković, kao koordinator, načelnica Sektora za poticanje razvoja sustava upravljanja turističkom destinacijom te pomoćnica direktora HTZ-a za sustav turističkih zajednica županija kontinentalne Hrvatske.

– Smatramo da moramo unaprijediti rad turističkih zajednica na svim razinama, a već sam u nekoliko navrata isticao kako smatram da se županijske turističke zajednice trebaju formirati u organizacije koje upravljaju destinacijom. Namjera nam je osnovati i vijeće DMO za priobalnu Hrvatsku, no ocijenili smo da je prioritet upravo na kontinentalnom dijelu – kazao je ministar.

Kako bi potaknuli dolazak u kontinentalnu Hrvatsku, Ministarstvo turizma već je ove godine započelo s programima dodjele bespovratnih sredstava putem natječaja za turistički nerazvijena područja, za koja je, uz HTZ, izdvojilo ukupno 15,7 milijuna kuna. 

– Hrvatski turizam vidim kao integralni proizvod obale i kontinenta jer svaka regija ima niz turističkih potencijala. Kako bi hrvatski turizam bio još konkurentniji, potrebno je da svaki dio Hrvatske, pa tako i kontinentalni, kontinuirano jača kvalitetu turističke usluge i radi na stvaranju novih proizvoda kao motiva dolaska. Činjenica je da je Hrvatska do sada bila percipirana kao odredište sunca i mora, odnosno za ljetni odmor. Jačanjem kvalitete usluge i ponude diljem cijele zemlje te razvojem selektivnih oblika turizma, Hrvatsku želimo učiniti privlačnijom destinacijom i izvan ljetnih mjeseci te za produžene vikend-odmore, gdje vidim veliku priliku za turizam na kontinentu – ističe Ostojić.

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.