POSJET STYRIJI

Vandoren: Važno je da velik broj građana izađe na referendum

Foto: Antonio Bronić/Pixsell
Vandoren: Važno je da velik broj građana izađe na referendum
22.03.2010.
u 19:42
Večernjakovo vodstvo šefu Delegacije Europske unije objasnilo je da se na tržištu oglašavanja bore s nelojalnom konkurencijom.
Pogledaj originalni članak

Večernji list su proeuropske novine te će svojim čitateljima i dalje pružati jasnu informaciju o tome što ih očekuje u EU, poručili su jučer čelnici Večernjeg lista šefu Delegacije Europske unije u RH veleposlaniku Paulu Vandorenu.

RH surađuje s Haagom

Veleposlanik Vandoren, koji je uz Večernji list posjetio i dnevnik 24 sata, još jedne novine koncerna Styria, naglasio da kako je važno da se na referendum o ulasku u EU odazove velik broj građana jer to jamči potporu Vladi kad punopravno bude sudjelovala u institucijama EU.

Također je naglasio da nije ključno fokusirati se na sam datum ulaska, “jer će on doći”, već na ono što će se događati nakon toga.

– Prvog dana ulaska u EU neće se dogoditi ništa dramatično. Važna je dugoročna perspektiva i dugoročni izgledi – rekao je veleposlanik Vandoren te istaknuo da Vlada ima zadaću objektivno i realistično predstaviti pridruživanje i članstvo u EU.

Komentirajući stavove građana prema EU, napomenuo je kako je “elita” - oni višeg obrazovanja i prihoda - u pravilu sklonija integraciji, no isto tako je dodao:

– Hrvatska mora surađivati s Međunarodnim sudom za ratne zločine u Haagu i to i čini. Krajnje je vrijeme da ova zemlja ostavi prošlost iza sebe. Ako građani misle da taj uvjet nije moguće ispuniti, onda u redu. No, mislim da nije tako. Hrvatska može pomiriti nacionalne i europske interese.

Veleposlanika je zanimalo zašto u Hrvatskoj nedostaje greenfield investicija te kako u praksi funkcionira financiranje od oglašavanja.

Veliki popusti

Predstavnici Večernjeg veleposlaniku su objasnili kako se na tržištu bore s nelojalnom konkurencijom i dampinškim cijenama. Kao primjer je naveden HRT, koji kroz pretplatu financiraju i građani, daje čak i do 90 posto popusta svojim velikim oglašivačima.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

JA
jaruzelskia
20:11 22.03.2010.

\"Također je naglasio da nije ključno fokusirati se na sam datum ulaska, “jer će on doći”,...\" Ha,ha,ha...debela bogata bagra iz EU može čekati, a jadni siromašni, opljačkani Hrvati neka skapaju od gladi i neka Hrvatska ode u bankrot... \'Lijepe\' li EU prspektive!!! Hrvatska može čekati !!!

DU
Dudo
09:17 23.03.2010.

Ljudi treba se fokusirati na datum kada riješi EU problem s dugom Grčke i Španjolske i to je to zasad, pa onda možemo u EU. Inače članstvo će nas fino koštati par milijuna, ovaj milijardi. Ps. zašto jedna poznata Skandinavska zemlja nije u EU (mislim da je Norveška), a islandu se sad jako žuri ; pa nisu ludi da financiraju države koje troše daleko iznad svojih mogućnosti.

JA
jaruzelskia
20:03 22.03.2010.

Prvi !!!