'drava forester'

Varaždin domaćin međunarodnog disc golf turnira, prvog u Hrvatskoj

Foto: PR
disc golf (1)
Foto: PR
disc golf (1)
Foto: PR
disc golf (1)
Foto: PR
disc golf (1)
Foto: PR
disc golf (1)
14.11.2012.
u 12:45
Turnir pod nazivom "Drava Forester" održavat će se 24. i 25. studenog na Dravi pokraj Gradske sportske dvorane
Pogledaj originalni članak

Disc golf klub Varaždin organizator je prvog međunarodnog disc golf turnira u Hrvatskoj. Turnir pod nazivom "Drava Forester" održavat će se 24. i 25. studenog na Dravi pokraj Gradske sportske dvorane. Svoj dolazak na prvi ovakav turnir u Hrvatskoj već su potvrdili brojni disc golferi iz susjednih zemalja poput Slovenije i Austrije, a u Varaždin taj vikend zbog disc golfa stižu i igrači iz drugih krajeva Hrvatske. Iz Pule u Varaždin stiže i svojedobno jedan od najboljih svjetskih disc golfera – Amerikanac Mike Gordon iz Sjeverne Karoline.

Trening otvoren za sve

– Nadam se da će nakon ovog turnira i predstavnici gradske vlasti i Turističke zajednice uvidjeti potencijal našeg sporta kao značajnog turističkog sadržaja te da ćemo uspjeti iduće godine na području grada postaviti i prvi gradski disc golf teren u Hrvatskoj – kaže Dinko Šimenc, predsjednik Disc golf kluba Varaždin. Ujedno, pozvao je i sve osobe zainteresirane za sport da dođu ove subote 17. studenog u 12 sati do Gradske sportske dvorane na trening.

Trening je otvoren za sve i svi oni kojima se sport svidi imat će priliku i sudjelovati u samom turniru sedam dana kasnije ako bude slobodnih mjesta. Maksimalan broj igrača ograničen je na 40, a sudjelovati mogu i početnici. Turistički potencijal ovog sporta nedavno je prepoznalo i Ministarstvo turizma dodijelivši 50.000 kuna bespovratnih sredstava za razvoj sportsko-rekreativnog turizma kroz disc golf pa bi Hrvatska zbog svojih prirodnih ljepota vrlo brzo mogla postati top-destinacija za disc golfere, ali i za sve druge zaljubljenike u aktivan odmor u prirodi.

Što je disc golf?

Ne znate što je disc golf? Niste jedini, jer u Hrvatskoj je ovo sport koji tek počinje svoj veliki "bum". Sport je atraktivan, zanimljiv i ono što je najvažnije – jeftin kako za organizatore tako i za same igrače. Sam sport vrlo je sličan klasičnom golfu uz razliku u tome što igrači, umjesto da koriste palicu i lopticu, bacaju posebno dizajnirane leteće diskove u koš. Najvažnija razlika između klasičnog golfa i disc golfa jest da za potonji nisu potrebni skupi, umjetni tereni već je idealna netaknuta priroda. Postavljanje samog terena ne zahtijeva nikakve intervencije u prirodi i prirodnim preprekama, štoviše – što zahtjevnije to bolje.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KR
krka
17:14 14.11.2012.

To dečki, nema veze kaj se gube svaki dan stotine radnih mjesta, narodu treba dati igara da zaboravi mučnu svakodnevicu. Doduše, likovi koji to igraju imaju love kaj i gospon vrag tuče!