Komora

"Varaždinsko gospodarstvo na putu je izlaska iz krize"

Foto: 'Marko Jurinec/PIXSELL'
"Varaždinsko gospodarstvo na putu je izlaska iz krize"
02.12.2010.
u 12:53
Investicije rastu po stopi od 26 posto, plaće u prerađivačkoj industriji rastu 3,5 posto, a izvoz raste po stopi od 11 posto, kazao je Cesarec
Pogledaj originalni članak

Varaždinsko gospodarstvo izlazi iz krize, kazao je danas na sjednici Gospodarskog vijeća HGK Varaždin predsjednik varaždinske komore Čedomil Cesarec.

- Investicije rastu po stopi od 26 posto, plaće u prerađivačkoj industriji rastu 3,5 posto, izvoz raste po stopi od 11 posto, to su dobre naznake. Sve se temelji na prerađivačkoj industriji  i ona je ta koja nas iz krize može izvući. Znatno se brže oporavlja i 2,5 je posto bolja nego u isto vrijeme lani. Druge su grane u teškoj recesiji i trebat će im više vremena da iz toga izađu. Svijetla budućnost čeka nas samo ako mnogo radimo. Moramo mnogo  više i  inovativnije raditi, otvarati nova tržišta i upuštati se u mnogo veće rizike - rekao je Cesarec.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
13:26 07.12.2010.

Izašao je on iz krize, nakon što mu je Čehok isplatio zemljište njegove žene u Ribnjaku po € 50/ m2. a nama ( susjedne parcele) odbio zahtjev za naknadu ili povrat od 10.000m2 i na našem ( bez naknade otetom) zemljištu doveo Tehnobeton i ostale.