Odrastao u Kanadi

Siniša Varga u Saboru: Hrvatski mi nije materinji jezik pa ću izreći koju pogrešku

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Siniša Varga u Saboru: Hrvatski mi nije materinji jezik pa ću izreći koju pogrešku
08.07.2014.
u 11:51
Novi ministar zdravlja zastupnike je upoznao sa svojim slabim poznavanjem hrvatskoga jezika
Pogledaj originalni članak

Tijekom saborske rasprave o Zakonu o lijekovima i njegova prvog nastupa kao člana Vlade u Saboru, novi ministar zdravlja Siniša Varga zastupnike je upoznao sa svojim slabim poznavanjem hrvatskog jezika.

– Hrvatski mi nije materinji jezik. Odrastao sam u Kanadi pa tu i tamo ću izreći koju gramatičku pogrešku – rekao je ministar Varga zastupnicima. Predstavljajući zakon, ministar je podsjetio da je ulaskom Hrvatske u Europsku uniju ukinuto odobravanje lijekova na nacionalnoj razini, koje je preneseno u centralizirani sustav EU, pa Vlada predlaže da već proizvedeni lijekovi ostanu u prometu do isteka roka trajanja.

– Za potrebe otklanjanja opasnosti od nestašice lijekova za liječenje teških bolesti na tržištu RH, kao i osiguranje dostupnosti prijeko potrebnih lijekova pacijentima te osiguranje prikladne i neprekinute opskrbe hrvatskog tržišta lijekovima predlaže se donošenje ovog zakona po hitnom postupku – rekao je ministar.

HDZ-ova Ivana Šukera zanimalo je koliki je dug države za lijekove s 1. srpnja.

– S obzirom na to da nije predmet ovog zakona, ako želite mogu vam napismeno odgovoriti točan dug s datumom koji ste tražili. Odnosno, pisanim putem – odgovorio mu je Varga te nakon toga objasnio da je "slab" s hrvatskim jezikom.

>> Kakav je novi ministar zdravlja Siniša Varga

>> Siniša Varga izrazio interes za poboljšanje kvalitete zdravstvenih usluga

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 54

AN
ANM
12:21 08.07.2014.

Pa kompletnoj vladi isto nije materinji Hrvatski !?

DU
Deleted user
12:05 08.07.2014.

U nekim zapadnim demokracijama je poznavanje službenog jezika u govoru i pismu uvjet za dobivanje državljanstva. Stranačka pripadnost je nebitna.

DO
DonkeyHot
12:35 08.07.2014.

Samo ti radi svoj posao pošteno, lako je za jezik