ne odustaje od plana

Varga o izdvajanju HZZO-a: Nisam rekao da ću dati ostavku

Foto: Branimir Bradarić
Siniša Varga
Foto: Branimir Bradarić
Siniša Varga
Foto: Branimir Bradarić
Siniša Varga
18.10.2014.
u 18:44
Varga je rekao da projekcije ministarstva govore da danas imamo užasno duge liste čekanja i nisko izvršenje svih bolnica
Pogledaj originalni članak

Govoreći o najavama izlaska HZZO iz okvira državne riznice ministar zdravstva u Vladi RH Siniša Varga rekao je da bilo određenih razgovora sa drugim ministrima na ovu temu, a sve s ciljem da se pronađe zajedničko rješenje i pomogne ministru financija da napravi proračun koji će biti održiv i prepoznat od EK, smanjuje deficit i koji jamči dalji napredak financijske slike RH. Odgovarajući na novinarski upit da neke procjene govore da sa izlaskom HZZO iz riznice se ne dobiva ništa Varga je rekao da projekcije ministarstva govore da danas imamo užasno duge liste čekanja i nisko izvršenje svih bolnica.

– Imamo zaposleno osoblje u zdravstvu koje ne vrše svoje usluge, pacijente koji uplaćuju novac na ime zdravstvenoga osiguranja, a koji ne dobivaju vrijednost za taj novac. Izlaskom iz riznice okrenuli bi pilu naopako, podigli bi efikasnost, smanjili liste čekanja i podignuli kvalitetu zdravstvenih usluga, rekao je Varga. Dodao je i da nikada nije rekao da će podnijeti ostavku ukoliko njegov prijedlog u svezi izlaska HZZO-a iz riznice ne bude usvojen nego da će ga se morati smijeniti ukoliko se bude insistiralo da se HZZO mora ostati u okvirima riznice.

– Nema nikakvih argumenata niti međunarodnih usporedbi da je zdravstvo održivo isključivo unutar državne riznice. Moramo poštivati važeće zakone, a to znači izlazak iz riznice, istakao je Varga.

>> Zaključak sastanka Lalovac - Varga: Izlazak HZZO-a dobar projekt za bolja vremena

>> 'Od 28 zemalja EU 27 ih ima fond za zdravstvo izdvojen iz državne riznice'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DO
doktorica
18:58 18.10.2014.

a od kuda će se plaćati socijala,povlastice,mirovine?!Svi su uzimali iz vreće...

ES
esmeron
19:44 18.10.2014.

Ovaj zubar zna da se zdravstvene usluge naplačuju po tržišnim cijenama HZZO bi bankrotirao u tri mjeseca, a ovako kad je rad zdravstvenih djelatnika podcijenjen i podplačen od strane HZZO-a lako je kurč...i se.

DI
dinamojavolim1
18:57 18.10.2014.

mislim da je najbolje da odete u nove urede u new york i tak ustedite:)