Osumnjičeni klubovi

Varteksov predsjednik Horvat: Ako je priča točna, svi odlazimo

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Varteksov predsjednik Horvat: Ako je priča točna, svi odlazimo
09.06.2010.
u 01:10
To su bedastoće. Da smo namještali utakmice, sigurno ne bismo ispali iz Prve lige!, kaže direktor Međimurja Hamonajec.
Pogledaj originalni članak

Jučer ujutro na telefon smo uspjeli dobiti kapetana Varteksa Miljenka Mumleka. "Znate li da su u Zagrebu započela uhićenja osoba osumnjičenih za namještanje utakmica u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi? Na popisu osoba koje bi trebale završiti u Zagrebu na razgovoru i vaše je ime", kazali smo. S druge strane nekoliko sekundi tišine.

– Ne znam o čemu je riječ. Ovo mi je prvi glas. Nitko me nije zvao ni kontaktirao sa mnom. Nemam što komentirati – kratak je bio Mumlek.

I sportski direktor i trener Varteksa Samir Toplak nije ništa znao. No, oko 14 sati inspektori USKOK-a i policije iz Varaždina su u Zagreb odvezli trojicu igrača. Uz Mumleka i Toplaka, na razgovor su odvedeni Andrija Balajić i Zoran Ivančić. Trojica najiskusnijih igrača Varteksa očito bi trebala biti dovoljno pouzdan izvor informacija ako se pokažu istinitima sumnje o umiješanosti varaždinskog nogometnog prvoligaša u aferu namještanja utakmica. U takvo što ne vjeruje predsjednik kluba, ujedno i varaždinski dogradonačelnik Zlatko Horvat.

>>Akcija Offside: Zarađivali i do 300 tisuća eura po lažiranoj utakmici 

– Ne vjerujem da itko od članova našeg stručnog stožera ili igrača ima veze s tom pričom. No, dokaže li istraga suprotno, tada i ja kao predsjednik i cijeli Izvršni odbor moramo dati ostavke. Ako se nešto takvo uistinu događalo u našem klubu, mi smo to morali znati – odlučan je bio Horvat.

Prema posljednjim neslužbenim informacijama, Toplak je pušten kući, ali su mu oduzeti mobiteli, a sva trojica varaždinskih igrača zadržana su u prostorijama USKOK-a.

Varaždinski scenarij gotovo je potpuno preslikan i na čakovečki slučaj. Trojica igrača Međimurja također su se našla na USKOK-ovu popisu. Danijel Mađarić, Neven Vuljanko i Mario Darmopil u popodnevnim su satima odvezeni u Zagreb na razgovor. Mi smo s Mađarićem stupili u kontakt prije nego što je priveden. Bio je šokiran pitanjem, a kasnije i policijskom akcijom.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AC
acer
11:41 09.06.2010.

Međimurju je blizu Mađarska pa su mogli barem na vrijeme shvatiti kako ljevica zna perfektno zafrknuti narod. Tako i Međimurje u zadnje vrijeme pada među siromašnije krajeve u državi.

VK
vječni krojf
08:03 09.06.2010.

Oho!!! Zar i bogati medjimurci kupuju i prodavaju utakmice,ali ipak ispadaju iz te lige za koju su se srcano borili.Neka im je sada.NJih niti liga 30 ne spasava.Medjimurje kao zupanija se toliko busa da su najbogatiji a sport im totalno propada.Izgleda da ce morati osnovati ligu beraca \"KALAMPJERA\" a Homonajeca postaviti za predsjednika saveza.