ante perišić:

Vatreni, prođite Island i darujte Vukovaru pola milijuna eura

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Vatreni, prođite Island i darujte Vukovaru pola milijuna eura
18.11.2013.
u 17:46
Ante Perišić predlaže da Šukerovih pola milijuna eura premije za Svjetsko prvenstvo reprezentativci proslijede gradu heroju
Pogledaj originalni članak

Trebala je ovo biti priča o blistavom povratku vezista njemačkog Wolfsburga Ivana Perišića u hrvatsku nogometnu reprezentaciju, kao jedinoj svijetloj točki Kovačeve momčadi u onoj patnji protiv Islanđana u Reykjaviku. I nakon utakmice razgovarali smo s Ivanovim ocem, Omišaninom Antom Perišićem (54), pokušavajući saznati iz druge ruke (igrači su izolirani i ne daju intervjue) kakve su bile Perišićeve emocije, dojmovi, raspoloženje.

Neka se sjete Glavaševića

Međutim, priča Ante Perišića, nekada hrvatskoga branitelja, otišla je u sasvim drugome smjeru jer, kako kaže, kao strastvenome navijaču reprezentacije i domoljubu, rodila mu se ideja o dodatnoj stimulaciji za reprezentativce.

– Mislim da je trenutak takav da bismo mogli apelirati na jednu plemenitu gestu naših reprezentativaca i probuditi u njima nacionalni naboj kakav su njihovi prethodnici nekada imali. Moj je prijedlog da onih pola milijuna nagrade za plasman na Svjetsko prvenstvo daruju gradu Vukovaru, kao simbolu otpora u Domovinskome ratu, i to baš kada obilježavamo godišnjicu njegova pada – kaže Ante Perišić i dodaje:

– Znam da bih time uskratio nagradu i vlastitome sinu, ali smatram da je to gesta kojom bi reprezentativci pokazali privrženost nacionalnome dresu i dobili još veći motiv uoči utakmice za koju svi živimo. Sjećam se kako su naši reprezentativci letjeli po terenu, primjerice protiv Srbije prije 14 godina. E, takav pristup volio bih kod naših dečki vidjeti i u ovoj utakmici. Neki pitaju što ćemo ako Island povede. Ma neka povede, dat ćemo im tri komada! E, tu odlučnost, želju i naboj želio bih vidjeti kod naših igrača. I neka u trenucima dnevnoga odmora poslušaju pjesmu “Rane devedesete” i Viktorije Kulišić Đenke o Siniši Glavaševiću. Neka ih sjećanje na vukovarskoga heroja potakne na razmišljanje – zaključuje tata Perišić u emotivnom nastupu.

Zapovjednik Markač

Ante je, inače, bio dragovoljac Domovinskog rata od 1991. do 1995. godine, pripadnik specijalne policije, prošao je južno bojište, Velebit, zapadnu Slavoniju... Zapovjednik mu je bio general Mladen Markač. Ideja mu je sjajna jer nogometnoj reprezentaciji pred trenutkom istine potpora javnosti nikad nije bila potrebnija. Na potezu su sada igrači...

>>Islandski je vratar režiser, nogomet mu je samo hobi

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar b.ri
b.ri
17:53 18.11.2013.

Ako ih ovo ne može motivirati, onda ne znam šta može...

VE
verakruz
18:24 18.11.2013.

Podržavam! Ako je istina, a vjerujem da jeste, onda momcima svaka čast!

SE
sestrićna
19:32 18.11.2013.

to bi bilo pošteno..nogometaši uglavnom imaju love tako da to njima i nije nešto posebno..