Dogovor

Vatrogasci otkazuju prosvjed, prihvaćeni njihovi zahtjevi

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Vatrogasci otkazuju prosvjed, prihvaćeni njihovi zahtjevi
02.03.2011.
u 16:24
Nakon razgovora s ministrom unutarnjih poslova prihvaćeni su zahtjevi Sindikata i Udruge profesionalnih vatrogasaca
Pogledaj originalni članak

Prosvjed vatrogasaca najavljen za četvrtak, 3. ožujka, otkazuje se do daljnjega jer su nakon razgovora s ministrom unutarnjih poslova prihvaćeni zahtjevi Sindikata i Udruge profesionalnih vatrogasaca. Oni će se razmotriti i konačna odluka donijet će se u roku od sedam dana, a ministarstvo će je Vladi predložiti najkasnije u roku od 14 dana.

– Zadovoljni smo pregovorima, ali i ogorčeni činjenicom da se zahtjevi vatrogasaca čuju tek kad najavimo prosvjede. Ne želimo da se najavljeni prosvjed koristi u politikantske svrhe nego tražimo trajno praćenje stanja vatrogasne službe kako bi se predvidjele posljedice brzopletih odluka odgovornih osoba – izjavili su Mladen Mlagdić, predsjednik Odbora za vatrogastvo Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, i Goran Franković, šef udruge.

Vatrogasci su najavili prosvjed, a potom i mogući generalni štrajk zbog smanjenja sredstava za javne vatrogasne postrojbe, i to bez konzultiranja sa sindikatima, što je protivno kolektivnom ugovoru.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

CI
cici14
17:33 02.03.2011.

He he Vatru gasi, brata spasi. Koje naivčine. Sto puta nasađeni, sto puta prevareni. Vatrogasci su prirepak policije koji skuplja krvavice po cestama i organizira vatrogasne zabave za stoku sitnog zuba, uz lošu muziku, još lošije kobase i gemište od kojih konzumenti oslijepe.

DU
Deleted user
17:34 02.03.2011.

iiiii sto smo naucili?????????? Isplati se demonstrirati!

CH
chemica
17:17 02.03.2011.

Čujemo se opet za par mjeseci kada bedaci shvate da su ih HDZenjare prevarile, kao i seljake mnogo puta do sada. Mada, ako Jaca i njezini uspiju odugovlačiti do ljeta, a demostracije u jesen će opet biti preblizu izborima...Mogli bi vatrogasci vrlo jednostavno postati problem idućoj vlasti. Nek se Zoki zahebaje s njima. Jel\' da Jaco?