TEŠKA PROMETNA NESREĆA

Vatrogasci se opraštaju od Slovenaca stradalih u Hrvatskoj: 'Grega i Mojca, nedostajat ćete nam'

Foto: PIxsell/Facebook
Vatrogasci se opraštaju od Slovenaca stradalih u Hrvatskoj: 'Grega i Mojca, nedostajat ćete nam'
27.09.2024.
u 14:14
Slovenski motociklisti, 50-godišnja Mojca Stare i 53-godišnji Gregor Poklukar tragično su poginuli u subotu, 21. rujna, na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga, kada su u oštrom zavoju tijekom vožnje naišli na proliveno ulje
Pogledaj originalni članak

"U subotu, 21. rujna 2024., Gregor Poklukar - Šluki (1971-2024) i Mojca Stara (1974-2024) tragično su preminuli u prometnoj nesreći. Grega je bio dugogodišnji operater PGD Bled, vrlo pozitivna osoba, na koju se moglo osloniti, čovjek od riječi. Grega i Mojca, nedostajat ćete nam. Počivajte u miru. Iskrena sućut obitelji i rodbini", napisao je administrator grupe Vatrogasci Bled, gdje se više od sto članova oprostilo od preminulog bračnog para.

Slovenski motociklisti, 50-godišnja Mojca Stare i 53-godišnji Gregor Poklukar tragično su poginuli u subotu, 21. rujna, na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga, kada su u oštrom zavoju tijekom vožnje naišli na proliveno ulje, javljaju Slovenske novice.

Oboje su bili dugogodišnji članovi Moto kluba Gorenjc i na motociklistički izlet krenuli su u grupi s klupskim kolegama. Na svom crvenom motociklu BMW S 1000 XC uživali su u panoramskoj vožnji jednom od najpopularnijih, ali i opasnih obalnih cesta. Nesreća se dogodila oko 14:35, kada je Gregor izgubio kontrolu nad motociklom zbog ulja na cesti. Oboje su pali i zabili se u zaštitnu ogradu te nepomično ostali uz rub ceste. Unatoč brzom dolasku hitne pomoći i policije, mogli su samo konstatirati njihovu smrt.

Samo pola sata ranije, u 14:10, u istom zavoju pao je 79-godišnji slovenski motociklist, koji je u nesreći samo lakše ozlijeđen. Prema riječima kriminalista, upravo je proliveno ulje koje je ostalo na cesti nakon prve nesreće izazvalo tragediju, javljaju Slovenske novice. Policija je priopćila da je prvi motociklist trebao nazvati policiju nakon nesreće kako bi ih upozorio na opasnost, ali to nije učinio te se sada istražuje zbog izazivanja nesreće.

VEZANI ČLANCI:

Gregor Poklukar bio je gotovo 30 godina član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bled, gdje su ga opisali kao iskusnog i predanog vatrogasca koji je također bio vrlo aktivan u obnovi vatrogasnog doma. On i Mojca iza sebe su ostavili dvoje djece, prenose Slovenske novice.

Tragediju je potvrdila i hrvatska policija. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. "Dana 21. rujna 2024. godine u 14:35 na dionici državne ceste broj 8, kod mjesta Donja Klada, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale. Nesreća se dogodila kada je 53-godišnji slovenski državljanin upravljao motociklom slovenske nacionalne oznake iz smjera Senja u smjeru Karlobaga te ulaskom u oštri nepregledni zavoj naišao na ulje na kolniku, uslijed čega je izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik, udario u zaštitnu metalnu ogradu i izletio izvan kolnika u provaliju.

Na mjestu događaja smrtno su stradali 53-godišnji vozač i 50-godišnja putnica na motociklu. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je do prolijevanja motornog ulja na kolniku došlo uslijed prometne nesreće koja se dogodila 21. rujna 2024. godine u 14:10 u kojoj je sudjelovao 79-godišnji vozač motocikla slovenske nacionalne oznake, a koji nije poduzeo sve radnje nakon izazivanja prometne nesreće. Vozač motocikla u prometnoj nesreći je lakše ozlijeđen. Zbog osnova sumnje da je 79-godišnji vozač počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu on je uhićen i biti će predan pritvorskom nadzorniku."

FOTO Putin ima 14 jasnih meta: Ako doista posegne za nuklearnim oružjem, Rusija bi prvo gađala ove lokacije

Foto: VYACHESLAV PROKOFYEV/REUTERS
Russian President Putin visits Mongolia
Foto: Alexander Kazakov/REUTERS
Russian President Putin visits Joint Institute for Nuclear Research near Moscow
Foto: VYACHESLAV PROKOFYEV/REUTERS
Russian President Putin visits the Rezky corvette in Vladivostok
Foto: POOL New/REUTERS
FILE PHOTO: Victory Day Parade in Moscow
Foto: EVGENIA NOVOZHENINA/REUTERS
FILE PHOTO: Victory Day Parade in Moscow
Foto: Houthi Military Media/REUTERS
A missile, which according to Yemen's Houthis is a "hypersonic" missile named "Palestine 2", is launched from an unknown location
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
FILE PHOTO: 9М723 missiles, part of Iskander-M missile complex, are seen during a demonstration at the International military-technical forum ARMY-2019 at Alabino range in Moscow Region
Foto: JASON REED/REUTERS
Pentagon
Foto: Joshua Roberts/REUTERS
Pentagon
Foto: Yin Bogu/XINHUA
Norfolk
Foto: Yin Bogu/XINHUA
Norfolk
Foto: MC1(AW/SW) Kimberly Clifford
Kings Bay
Foto: Mass Communication Specialist 1s
Kings Bay
Foto: Senior Airman Solomon Cook
Barksdale
Foto: U.S. DEPARTMENT OF DEFENSE/REUTE
Whiteman
Foto: Screenshot/YouTube
USSTRATCOM
Foto: Screenshot/YouTube
USSTRATCOM
Foto: ABACA
VLF odašiljač Lualualei
Foto: Richard Lakin/XINHUA
Zračna baza Kirtland
Foto: Richard Lakin/XINHUA
Zračna baza
Foto: Kilpatrick Sean/CP/ABACA/ABACA
Putinova meta
Foto: Screenshot/YouTube
Zračna baza
Foto: ABACA
Zračna baza Minot
Foto: ABACA/ABACA
Zračna baza Hill
Foto: Tech. Sgt. John Winn
Zračna baza Malstrom
Foto: Screenshot/YouTube
Jim Creek

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MA
marinalučica
14:58 27.09.2024.

Teško će biti živjeti s osjećanjem krivnje za smrt dvoje ljudi.