IMALI PUNE RUKE POSLA

Vatrogasci u Samoboru našali tijelo žene (71) nakon što su ugasili požar, u stanu na Trešnjevci eksplodirao plinski bojler

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Vatrogasci u Samoboru našali tijelo žene (71) nakon što su ugasili požar, u stanu na Trešnjevci eksplodirao plinski bojler
17.10.2024.
u 12:28
Požar u Samoboru i eksplozija bojlera u Zagrebu vatrogascima zadali puno posla. Smrtno stradala jedna osoba
Pogledaj originalni članak

Žena (71) poginula je u požaru koji je, iz za sada neutvrđenog razloga, izbio 16. listopada oko 21 sat u stanu u Ulici Bogumila Tonija u Samoboru. Kako je priopćila zagrebačka policija, stan je u vlasništvu dvoje 72-godišnjaka, a koristila ga je 71-godišnjakinja. Njezino tijelo nađeno je u stanu nakon što su vatrogasci ugasili požar. Na njezinom tijelu nisu nađeni tragovi koji bi upućivali da je njezina smrt posljedica kaznenog djela. Očevidom se treba utvrditi uzrok požara, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi obdukcije. 

Zagrebačka policija izvijestila je i o eksploziji bojlera koja se dogodila 16. listopada oko 18 sati u stanu u II Zagorskoj ulici na Trešnjevci. Plinski bojler je eksplodirao u kupaonici 73-godišnjakinje, a u eksploziji je oštećen i dimnjak u stanu na trećem katu u vlasništvu 82-godišnjakinje. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a očevid bi se trebao obaviti tijekom dana. 

Policija ponovo podsjeća građane na opasnost koja prijeti početkom sezone grijanja te navode da se kuhinje, kupaonice i kotlovnice u kojima se koriste razna plinska trošila ili peći za grijanje trebaju redovito prozračivati. Građane se savjetuje da ne zaključavaju kupaonice u kojima se koristi plinski bojler kada se tuširaju, kako bi im se u slučaju nesreće mogla pružiti pomoć. Nadalje, iz policije poručuju da se obavezno jednom godišnje treba angažirati ovlašteni dimnjačar za pregled dimnjaka, a da se instalacija bojlera, peći, štednjaka i tome slično prepusti  isključivo ovlaštenim stručnjacima. Savjetuje se i da se stara atmosferska plinska trošila zamijene novim kondenzacijskim jer su sigurnija za uporabu te da se redovito serviraju kućanski aparati.

POVEZANI ČLANCI

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.