Kolumna

Vatrogascima trebaju nove kacige, a ne novi izbori

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Vatrogascima trebaju nove kacige, a ne novi izbori
09.12.2015.
u 18:35
Vlado Dvekar, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Leskovec, javno je zahvalio predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović na donaciji 2000 kuna
Pogledaj originalni članak

Vlado Dvekar, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Leskovec, javno je u Jutarnjem zahvalio predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović na donaciji 2000 kuna. DVD Leskovec jedna je od 55 institucija i udruga kojima je predsjednica razdijelila sredstva koja je dobila kao proračunsku naknadu za troškove svoje izborne kampanje. Najveći dio od 1.171.469,62 kune, koliko je predsjednica dobila iz proračuna, otišao je u zagrebački Dječji dom u Nazorovoj (300.000 kuna), Centar za inkluzivnu njegu Slavonski Brod (kombi vrijedan 205.554,19 kuna) i Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra (200.000 kuna), a najmanje spomenutim vatrogascima koji su nakon upućenog dopisa s molbom za donaciju dobili sredstva dovoljna za jednu interventnu vatrogasnu kacigu.

Žele li i drugu kacigu, vatrogasci iz Leskovca morali bi dopis s molbom za donaciju poslati političkim strankama koje će iz proračuna za troškove izborne kampanje dobiti 28 milijuna kuna, što je bitno više od primitka predsjednice RH. A možda stranke iz proračuna izvuku i dvostruko više, 56 milijuna kuna, ako izazovu ponovljene izbore. Sasvim dovoljno da svim vatrogascima u zemlji kupe nove kacige.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.