Tužba za mobbing

Veble: Direktor me vrijeđa i izolira, Mrzljak: To nije istinito

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Veble: Direktor me vrijeđa i izolira, Mrzljak: To nije istinito
05.03.2014.
u 12:22
Sudskim procesom autor karlovačke ISPA-e želi dokazati da ga prvi čovjek karlovačke gradske tvrtke šikanira
Pogledaj originalni članak

Direktor Vodovoda i kanalizacije Ivan Mrzljak vrši mobbing nad Krešimirom Vebleom, autorom 36 milijuna eura vrijednog ISPA projekta za izgradnju pročistača otpadnih voda Karlovca i Duge Rese? Na Općinskom sud u Karlovcu, naime, započeo je spor koji to treba rasvijetliti.

Dvije opomene

Veble optužuje Mrzljaka da vrši pritisak na njega i da je to u zadnjih nekoliko mjeseci dostiglo vrhunac izricanjem neosnovanih opomena, vrijeđanjem, zastrašivanjem, prijetanjama i uznemiravanjem.

Navodi i da ga je Mrzljak izolirao isključivanjem iz stručnog kolegija i održavanjem sastanaka iz djelokruga Jedinice za projektne implementacije, koju je do ove godine, kada je to preuzeo Ivan Ratkaj, vodio, odnosno da mu je blokirao rad.

Druga strana odbacuje optužbe i odgovara da se Veble ponaša samovoljno, da bi najradije htio biti na mjestu direktora... Opomene je zaradio s obrazloženjem da je neovlašteno zastupao tvrtku na sastanku s Europskom bankom za obnovu i razvoj i s gradonačelnikom Damirom Jelićem, što Veble demantira.

ViK dodaje da je tužitelj imao sukobe i s ranijim direktorima, pa i da ga je Ivica Horvat degradirao.

– Prije dolaska Mrzljaka Veble nije imao toliko drastičnih problema. Riječ je o dva jaka karaktera. Sve češće Veble nije smio biti na sastancima niti ga se savjetovalo – svjedoči glavna inženjerka na uređaju Tatjana Stepinac.

Nitko od svjedoka nije potvrdio da Veble ne poštuje autoritet.

– Kada nekoga postavite za savjetnika s toliko godina rada iza sebe, a da mu ne dajete zaduženja, to je mobbing – smatra T. Stepinac."

"Umrijet ćeš u ISPI"

Svjedoci znaju da je Veble često na seminarima i da je prisustvovao sastancima s partnerima ili da je bilo tako. Veble tvrdi i da je Mrzljak na sastanku u prosincu 2012. godine uvredljivo poručio: “Umrijet ćeš u Ispi”, “Nakon Ispe bit ćeš pukovnik ili pokojnik”, “Kad završi Ispa, bit će ih puno na cesti”.

Svjedoci priznaju povišene tonove, ali izjave ne drže drastičnima. Suđenje se nastavlja 23. travnja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.