U Budaševu

Već padaju cigle u novoj dvorani, a najam košta 120.000 kuna

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Već padaju cigle u novoj dvorani, a najam košta 120.000 kuna
21.11.2015.
u 19:33
Iako Grad mjesečno redovito plaća najam, Hypo banka ipak prodaje sportsku dvoranu Iako su nedostaci prijavljeni tvrtki Epsilon građenje već par mjeseci nitko ne dolazi u kontrolu, kaže ravnatelj škole Nikola Lacković
Pogledaj originalni članak

Hypo banka preko svoje agencije za nekretnine prodaje školsku sportsku dvoranu u Budaševu pokraj Siska, iako Grad Sisak, sukladno ugovoru, uredno plaća 11.915 eura mjesečno za njezino korištenje. Dvorana je građena temeljem instituta prava građenja na gradskom zemljištu, a temeljem ugovora Grad Sisak obvezao se od 1. svibnja 2010. do lipnja 2025. godine mjesečno plaćati gotovo sto tisuća kuna za njezin najam. Nakon tog roka Grad bi trebao otkupiti dvoranu za oko četiri milijuna kuna.

Uredno se sve plaća

U Gradu potvrđuju da o prodaji nitko iz Epsilon građenja, tvrtke u vlasništvu Hypo banke koja je i nositelj prava građenja dvorane, nije s njima kontaktirao.

– Ugovorom o osnivanju i zakupu prava građenja za projektno financiranje sportske dvorane OŠ Budaševo izrijekom je definirano da nositelj prava građenja ne smije otuđiti ili opteretiti to pravo bez prethodne suglasnosti Grada Siska. Do 30. listopada 2015. uredno smo platili zakupninu za 66 mjeseci u iznosu od 7.359.126 kuna, a ugovor predviđa plaćanje zakupnine za još 114 mjeseci u iznosu od 11.915 eura mjesečno – odgovorili su iz Grada.

Ističu da će ipak, potaknuti i oglasom, pokrenuti pregovore o mogućem prijevremenom otkupu dvorane.

Iz Hypo banke bez odgovora

U Osnovnoj školi Budaševo-Topolovac-Gušće, koja koristi dvoranu, vjeruju da neće biti problema s vlasništvom dvorane.

– Oni bi mogli eventualno prodati ta prava građenja nekome, a u Gradu nas uvjeravaju da bi se onda najam nastavio plaćati tome kupcu. No, pitanje je i tko bi kupio s obzirom na to da dvoranu zbog lošeg stanja ne koristimo od listopada. Unutra se urušavaju cigle pa prijeti opasnost da djeca stradaju – kaže ravnatelj škole Nikola Lacković. Naime, po ugovoru je za održavanje sportske dvorane odgovoran Epsilon građenje, no praktički nova dvorana, otvorena 2009. godine, počela se već raspadati.

– Obećali su sve uskoro popraviti, no za to vrijeme mi ne možemo imati nastavu u dvorani – kaže Lacković.

A cijelo to vrijeme, po ugovoru, Grad i dalje plaća mjesečni najam od 12.000 eura. Iz Hypo banke nismo dobili odgovor na pitanje da pojasne razlog prodaje dvorane. 

>>Padaju komadi cigle, ubit će nas sve, a nitko ne reagira!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KR
krka
10:01 22.11.2015.

To ti je JPP gospodarsko-političkog alkemičara ratka čačića, ugovori, napravi, ODERI i DERI ! I što je tragedija, slučaj kod mene; JPP nudio Osnovnu školu za 48 miljuna kuna, općina odbila, uzela kredit i platila školu 15 miljuna kuna !!! Zaključak izvedite sami !!!