Svježe teme, analitičan pristup, zanimljive novosti i stručni komentari… Otkako je Večernji list u kolovozu lansirao novo nedjeljno izdanje, iz tjedna u tjedan ovaj novi koncept novina opravdava visoka očekivanja.
Tako čitatelji i u idućem broju mogu pronaći pregršt zanimljivih tema, poput životnog intervjua s ministrom obrazovanja Radovanom Fuchsom koji govori o početku nove školske godine, ali i svojim korijenima. U priči s naslovnice govori kako se u njegovoj obitelji uvijek njegovala glazbena tradicija, s obzirom na to da je iz njegove loze i legendarni skladatelj Vatroslav Lisinski, pravim imenom Ignac Fuchs. Međutim, sadašnji se ministar, nasuprot obiteljskoj tradiciji, odlučio posvetiti otrovima i protuotrovima i baviti se toksikologijom. Što se pak tiče teme broja, ona progovara o budućnosti hrvatskog turizma.
– U analizi se zaključuje kako je koronavirus razgolitio svu nakaradnost masovnog turizma, ali i donio Hrvatskoj neke druge, bogate goste koju su otkrili ovaj raj na Zemlji – poručuje Robert Bubalo, urednik nedjeljnog izdanja Večernjeg lista.
Dodaje kako nova Nedjelja donosi i životnu priču vinskog genija Ivana Enjingija, osamdesetogodišnjeg entuzijasta koji je prvi vinograd posadio sa 17 godina, a danas proizvodi 300.000 litara vina godišnje te objašnjava zašto on svoja vina kreira u samom vinogradu, a ne u vinariji.
– Imamo i razgovore sa znanstvenikom Ozrenom Polašekom i književnikom Kristianom Novakom, a u jednoj se temi bavimo i Elonom Muskom koji planira nakon svinje čipirati i čovjeka kako bi stvorio superljude koji bi bili osigurač od nekontrolirane umjetne inteligencije – poručuje Bubalo te dodaje kako je glavna priča “Kulture” ovog tjedna ona o osječkom umjetniku Nikoli Falleru koji je svjetsku slavu stekao skulpturama od slame.
Treba istaknuti i kako je ovo prvo nedjeljno izdanje u kojem uz Roberta Bubala novine kao gost urednik uređuje Igor Rudan, naš priznati znanstvenik svjetskog glasa.
Sve ovo i više pronađite u nedjelju 6. rujna, a čitajte cijeli tjedan.
Nije se taj vruc hladne vode napio.