Slučaj Šumarska

Većina učenika kojima je odobren prijelaz dolazi iz drugih županija

Foto: 'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
Većina učenika kojima je odobren prijelaz dolazi iz drugih županija
22.01.2013.
u 14:07
Pokazali su pozitavn odnos prema svojim obvezama što je rezultiralo i dobrim ocjenama. Dio molbi je odbijen– stoji u priopćenju
Pogledaj originalni članak

Redoviti učenik srednje škole ima pravo po Zakonu o odgoju i obrazovanju promijeniti program. Nastavničko vijeće određuje razlikovne ispite i rok do kada ih treba položiti. Dio učenika tražio je promjenu programa unutar četverogodišnjih zanimanja.

No, samo je dijelu odobren prijalaz iz trogodišnjih u četverogodišnja zanimanja, nakon pomno razmatranih molbi. Većina učenika kojima je to odobreno dolazi iz drugih županija i smješteni su u Učeničkom domu. Svi su pokazali pozitvan odnos prema učeničkim obvezama što je rezultiralo dobrim ocjenama – stoji u priopćenju Šumarske i drvodjeljske škole, koje su potpisale v. d. ravanteljica Đurđica Janjanin i službenica za informiranje Mirna Korkut.

Objašnjavajući odluku Nastavničkog vijeća da se dio učenika upisanih prošle jeseni s premalo bodova u drugom polugodištu prebaci u četverogodišnja zanimanja, napominju i da se poštivao socijalni i zdravstveni status pojedinih učenika. Određeni dio molbi je i odbijen.

 – Zaposlenici škole s zgroženi su napisima na nekim portalima gdje se petnaestogodišnjici prozivaju otpisanima i pretvaraju u brojke. To su naša djeca, maloljetnici, naša mladost, radost i bogatstvo. Štitimo njihova prava i interese, potičimo njihovu kreativnost, učimo ih životu, a ne otpisujemo ih. Mediji objavljuu netočne i neprovjerene informacije dobivene od osoba koje nisu ovlaštene za davanje službenih informacija o događanjima u školi – navode.

No, treba reći i da su mediji tražili informacije u školi u tom slučaju, ali ih nisu dobili.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.