OTKAZANI SVI VLAKOVI

Velika nesreća vlakova u Srbiji: Ozlijeđeno više od 50 osoba, petero teže

Foto: Amir Hamzagic
Velika nesreća vlakova u Srbiji: Ozlijeđeno više od 50 osoba, petero teže
18.11.2023.
u 16:17
Nesreća se dogodila kada je putnički vlak naletio na kompoziciju teretnog vlaka koji se zaustavio na dijelu pruge između postaja Ratkovo – Odžaci, a teže posljedice spriječio je strojovođa putničkog vlaka
Pogledaj originalni članak

Više od 50 osoba, od kojih petero teže, ozlijeđeno je u željezničkoj nesreći u petak navečer kod Odžaka na pruzi Sombor – Novi Sad, a do daljeg otkazani su svi vlakovi na toj relaciji, javlja Radio-televizija Srbije. Liječnici Opće bolnice u Somboru potvrdili su da je od 52 ozlijeđena putnika njih pet hospitalizirano, od kojih je jedna osoba zadobila teške prijelome i ozljede jetre i smještena je na intenzivnu njegu.

Ostali pacijenti su, nakon pregleda i dijagnostike, upućeni na kućno liječenje sa prijelomima glave, nagnječenjima prsa, trbuha i ozljedama ruku i nogu. Nesreća se dogodila kada je putnički vlak naletio na kompoziciju teretnog vlaka koji se zaustavio na dijelu pruge između postaja Ratkovo – Odžaci, a teže posljedice spriječio je strojovođa putničkog vlaka jer je, uočivši vagone ispred sebe, kočenjem uspio smanjiti brzinu.  

U tijeku je istraga, a do sada je utvrđen propust otpravnika vlakova na postaji Ratkovo koji je propustio vlak, ne utvrdivši da se teretna kompozicija zaustavila između dvije postaje. 

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

KU
Kuler
17:35 18.11.2023.

U Indiji, Pakistanu i Iranu se dogodi na desetine zeljeznickih nesreca dnevno, pa uopce ne izvjestavate, zasto mislite da bi nam ova u Srbiji bila interesantnija?

Avatar Zmija
Zmija
22:36 18.11.2023.

I moramo biti obavjesteni sta se desava kod nasih istocnih susjeda. A sta onda da im se dogodi nesto strasnije!