NIJE POZNAT UZROK NESREĆE

Velika tragedija kod Venecije: Više od 20 mrtvih nakon što je autobus sletio s nadvožnjaka

Foto: REUTERS/Manuel Silvestri
Tragedija u Italiji: Autobus sletio s nadvožnjaka kod Venecije
Foto: REUTERS/Manuel Silvestri
Tragedija u Italiji: Autobus sletio s nadvožnjaka kod Venecije
Foto: REUTERS/Manuel Silvestri
Tragedija u Italiji: Autobus sletio s nadvožnjaka kod Venecije
Foto: Polizia di Stato/Talijanska državna policija
Foto: Polizia di Stato/Talijanska državna policija
Foto: Reuters/PIXSELL
Tragedija kod Venecije
Foto: MANUEL SILVESTRI/REUTERS
Coach crashed off a flyover in Mestre near Venice
Autori Vecernji.hr, Hina
03.10.2023.
u 23:59
Prema posljednjim informacijama, u nesreći je poginula 21 osoba, a 18 ih je ozlijeđeno
Pogledaj originalni članak

Najmanje 20 ljudi poginulo je u utorak nakon što je autobus sletio s nadvožnjaka u blizini Venecije, prenose talijanski mediji. Autobus je sletio s ceste i pao blizu željezničke pruge u okrugu Mestre, koji je mostom povezan s Venecijom, izvijestile su talijanske novinske agencije i televizija. Uzrok nesreće još nije jasan.

"To je apokaliptična scena. Ostao sam bez riječi", objavio je gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro na X-u, prije poznatom kao Twitter.

Tijek događaja: 

23:59 - “Čuo sam snažno kočenje, mislio sam da je vlak. Zatim zvuk udarca, tup udarac. Pogledao sam van i vidio dim te čuo ljude kako vrište upomoć", kazao je za LaPresse Leonardo, svjedok nesreće koji je odmah dojurio na mjesto događaja.

>> OPŠIRNIJE

23:10 - VIDEO Autobus sletio s nadvožnjaka kod Venecije

23:08 - Veleposlanstvo Kijeva u Rimu potvrdilo je da u nesreći ima ukrajinskih žrtava.

"Prema nama dostupnim informacijama, pronađeni su dokumenti ukrajinskih državljana", rekli su izvori iz veleposlanstva te dodali da trenutno nemaju drugih informacija.

22:49 - Talijanski ministar i potpredsjednik vlade Matteo Salvini izjavio je: "Sada pokušavamo shvatiti što se dogodilo. Jedna od hipoteza je da je vozač bio bolestan". Istaknuo je i kako je cesta bila ravna, bez radova, a da je autobus bio nov. 

Vozač autobusa bio je Talijan, a među stradalima ima Ukrajinaca i Nijemaca. 

 VEZANI ČLANCI:

22:43 - Prema posljednjim informacijama, u nesreći je poginula 21 osoba, a 18 ih je ozlijeđeno. Dvije su osobe umrle u kolima hitne pomoći tijekom transporta u bolnicu. Ozlijeđeni, uključujući troje djece, prebačeni su u nekoliko obližnjih bolnica. 

22:33 - Dvoje djece i vozač autobusa su među trenutno potvrđenom 21 žrtvom, navodi Sky TG24. Također, među žrtvama su i ukrajinski turisti. 

22:28 - "Izražavam najdublju sućut, osobnu i u ime Vlade, zbog teške nesreće koja se dogodila u Mestreu. Naše su misli uz žrtve, njihove obitelji i prijatelje", navela je talijanska premijerka Giorgia Meloni te istaknula kako prati vijesti o tragediji. 

22:21 - Talijanski mediji navode kako u nesreći nisu sudjelovala druga vozila. Na terenu je trenutno oko 60 vatrogasaca s dvadesetak vozila te su u tijeku pripremne radnje za uklanjanje autobusa. 

21:55Luca Zaia, predsjednik regije Veneto, rekao je kako među žrtava nisu samo talijanski državljani.

"To je tragedija golemih razmjera, trenutne informacije govore o 21 žrtvi i više od 20 hospitaliziranih osoba od kojih su neke u vrlo teškom stanju. Nažalost, u nesreći su stradali i neki maloljetnici. Osobe su prevezene u bolnice u Mestreu, Miranu, Padovi i Trevisu - rekao je dodajući kako je na teren došlo više od 20 vozila hitne pomoći.

"Izvlačenje i identifikacija tijela još su u tijeku", izjavio je i izrazi sućut svim obiteljima.

21:50 - Sky Italia je izvijestio da je 18 tijela do sada izvučeno iz olupine nakon što se autobus zapalio, a mnogi su ozlijeđeni.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.