Izabrani

Veliki debakl SDP-a u Karlovcu i županiji. HDZ izgubio Slunj

Foto: 'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
Veliki debakl SDP-a u Karlovcu i županiji. HDZ izgubio Slunj
04.06.2013.
u 11:37
U Karlovačkoj županiji i u Karlovcu HDZ zadržao izvršnu vlast, no u SDP-u tvrde da će, iako imaju manje vijećnika, biti još žešća oporba
Pogledaj originalni članak

Svjesni smo utega prošlosti zbog kojeg smo morali pokazati više od ostalih. Angažmanom i poštenjem smo pokazali da smo najbolji – komentirao je u izbornoj noći Ivan Vučić, kandidat koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSP AS za karlovačkog župana.Pa, iako je za HDZ porazno što su za župana i gradonačelnika išli u drugi krug, rezultatima mogu biti zadovoljni.

 Razgovor s ulagačima

 Unatoč porazu, kandidat koalicije SDP-HNS-HSU-ZS Boris Ožanić je – zadovoljan.

 – Kandidat sam za urbanu sredinu, gospodin Vučić je jači u ruralnim. Trebala nam je izlaznost iznad 50 posto da bismo pobijedili. Bit ćemo žestoka oporba – kaže Ožanić koji tvrdi da je u kampanji doživio i puno neugodnosti.

Josip Benčić, šef karlovačkog SDP-a i kandidat za gradonačelnika koalicije SDP-HNS-HSU-ZS ne vidi katastrofu u rezultatima, iako ga je Damir Jelić, kandidat za istu funkciju koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-Dubravko Delić, pobijedio sa 56,90 posto. – Nije katastrofa. To nije uvjerljiv poraz – kaže Benčić. No, po rezultatima izbora, a nakon gubitka Ozlja u prvom krugu, SDP više nema vlast niti u jednom gradu u županiji, iako bazu pronalazi prvenstveno u urbanim sredinama.

U drugom krugu izbora izgubili su i Vojnić gdje je njihovog načelnika Branka Eremića, sa svega 36 glasova razlike, pobijedio HDZ-ov Nebojša Andrić koji je već bio načelnik Vojnića. Novost je da SDP ima načelnika u Plaškom, gdje je izabran mladi, 27-godišnji Pero Damjanović, koji je do sada bio općinski vijećnik.

Jedina naosvojiva utvrda SDP-u je u županiji ostalo Kamanje gdje je Damir Mateljan izabran još u prvom krugu. U Karlovcu je, pak, na glasovanje izašlo 19.994 Karlovčana. Novi-stari gradonačelnik Karlovca najavljuje suradnju sa stručnjacima i rad na gospodarskom razvoju. Već ovog tjedna, najavljuje, nalazi se s troje mogućih ulagača.

 – Jedan od njih bi uložio u proizvodnju – kaže Jelić.

 Slunj, Draganić, Krnjak...

 Njegova je stranka, pak, nakon više od dva desetljeća, i to prvi puta, izgubila Slunj gdje je HDZ suvereno vladao. Izbor nezavisnog Željka Rendulića za gradonačelnka Slunja tema je dana u političkim krugovima i dokaz da Slunjani žele promjene.

U Dugoj Resi gradonačelnik ostaje Ivan Baršić (HSS), koji je pobijedio Vesnu Brezović (SDP). Predsjednik ŽO SDP-a Ivan Vuković izgubio je u utrci za gradonačelnika Ogulina od Jure Turkovića (HDZ). U Draganiću je načelnik Stjepan Bencetić (HDZ), u Cetingradu Milan Gašparin (HDZ), dok će u Krnjaku Radu Kosanovića (nezavisan) zamijeniti Dejan Mihajlović (SDSS).

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.