DANAS U VEČERNJEM

Veliki intervju - Tomislav Tolušić: Moj plan za novi HDZ bez ustaša i partizana

Foto: VL
Veliki intervju - Tomislav Tolušić: Moj plan za novi HDZ bez ustaša i partizana
24.06.2016.
u 00:01
- Zašto se Plenković nije kandidirao prije dva mjeseca? Vjerojatno je uvažavao odlične rezultate koje je do tada imao Karamarko - kazao je u velikom intervju potencijalni kandidat za šefa HDZ-a Tomislav Tolušić.
Pogledaj originalni članak

Tomislav Tolušić potencijalni je kandidat za šefa HDZ-a. Potpredsjednik je HDZ-a i tehnički ministar regionalnog razvoja i fondova EU.

Dio je mlađe, umjerenije generacije HDZ-a, a u stranačkoj bazi jako dobro kotira. Otkrio je kakva je bila suradnja HDZ-a i Mosta u Vladi te kako vidi novi HDZ.

Kako bi po vama trebao izgledati novi HDZ, nakon odlaska čelnog čovjeka stranka će se dijelom transformirati?

Nama treba HDZ koji živi u sadašnjosti, a promišlja u budućnosti. Treba nam HDZ koji ima svoju ideologiju, ali ona ne smije biti glavni fokus djelovanja stranke. Treba nam HDZ koji poštuje demokršćanske vrijednosti, ali primarno vodi brigu o gospodarstvu i poljoprivredi, EU fondovima, problemima velike nezaposlenosti, odlaska mladih, cjelokupnom obrazovnom i zdravstvenom sustavu.

Ustaše i partizani ne smiju više stanovati u HDZ-u. O tome će ionako dovoljnu brigu voditi SDP. Tajne službe trebaju biti ono što im ime kaže: tajne. Gospodarski razvoj Hrvatske i bolji život građana bio je i ostat će glavni prioritet Hrvatske demokratske zajednice.

Cijeli intervju pročitajte u dvobroju Večernjeg lista u povodu Dana državnosti ili prelistajte e-izdanje!

U Večernjem pročitajte i ove teme:

>>Brexit - Referendum prekretnica za EU, a Bruxelles spava

>>Specijal - Kviz: 25 godina državnosti - koliko znate o Hrvatskoj

>>Specijal Euro - Srna, podigni pehar pa odi u povijest

>>Alarmantno - 34 nove biljke i životinje koje prijete razaranjem ekosustava

>>U dvobroju od petka i subote čitajte politički magazin Obzor i magazin TV Ekran dok magazin Moje zdravlje potražite uz Večernji list za samo 5 kuna

Foto: VL

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 98

TR
TrvtkoKomadina01
21:18 23.06.2016.

Tolušiću, ostavi se čorava posla, ako nisi sposoban zagristi u LUSTRACIJU. dok ne provedemo lustraciju biti ćemo i dalje taoci komunističkih ostataka terora, UDBA-e, manipulacije partijskih medija, jugosrpskih udruga i tvorevina

BU
Bulaba
21:10 23.06.2016.

Kakva je to politika bez ustaša i partizana? Ah, da to je politika Ćuprije i ludog Bože Braunsbergera: danju laži, noću kradi, u međuvremenu trabunjaj gluposti na izvanrednim presicama, i sve skupa ovjeri kod javnog bilježnika. Glupost, hoćemo ustaše i partizane.

77
777CRO
21:17 23.06.2016.

Kome smetaju ustaše i gdje ih vidiš ? Hrvatska drzava je postala samostalna pobjedivši upravo partija - JNA- cetnike ... I za tebe su oni isti ... Hrvatskoj državi ne prijeti opasnost od ustaša kojih nema ali od partizana definitivno !!! Kakva je razlika između cetnika , JNA i partizana ? Da li je to jedna ista vojska koja je sve činila da Hrvatska nikad ne bude samostalna ? Ustaša nema imamo mi pobjedničku HV ali bez ustaskih gena Hrvatska nikad ne bi bila samostalna ?