PRIJAVLJEN DORH-u

Veljko Kajtazi izbačen iz Saveza Roma zbog optužbi za fizičko nasilje nad njihovom predsjednicom

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Veljko Kajtazi dao izjavu na obilježavanju 77. obljetnice proboja posljednjih zatočenika ustaškog logora Jasenovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Veljko Kajtazi o izborima za zamjenika općinskog načelnika Općine Pribislavec
01.10.2024.
u 13:12
Kajtazi više ne smije koristiti prostor Saveza Roma te se mora iseliti najkasnije do 6. listopada
Pogledaj originalni članak

Udruga Kali Sara objavila je da saborski zastupnik Veljko Kajtazi, koji je optužen za fizičko nasilje, više nije njihov počasni član, javlja dnevnik.hr. 

"Skupština Saveza Roma u Republici Hrvatskoj KALI SARA i cjelokupna romska zajednica osuđuju svako nasilje, a naročito nad ženama i Romkinjama. U povodu medijskih napisa o nasilju saborskog zastupnika Kajtazija nad predsjednicom SRRH Kali Sara gđom Krčmar, Skupština je donijela odluke: da saborski zastupnik Kajtazi zbog izvršenog nasilja nad predsjednicom Saveza Roma u Republici Hrvatskoj Kali Sara gđom. Krčmar, više nije počasni član SRRH Kali Sara; da saborski zastupnik Kajtazi zbog izvršenog nasilja nad predsjednicom Saveza Roma u Republici Hrvatskoj KALI SARA gđom. Krčmar više ne može koristiti prostor za rad u SRRH KALI SARA na adresi Pavla Hatza 23/5, Zagreb i mora se iseliti najkasnije do 6. 10. 2024.

Također, Skupština SRRH Kali Sara poziva sve žene žrtve nasilja da prijave nasilje policiji i drugim relevantnim institucijama, a SRRH Kali Sara će i nadalje pružati podršku građankama i građanima, posebice svim pripadnicama/pripadnicima romske nacionalne manjine u svim slučajevima diskriminacije. U vezi s prijavom nasilja saborskog zastupnika Kajtazija prema predsjednici SRRH-a gđi Krčmar, dok je u tijeku istražni postupak pred DORH-om, gđa Krčmar neće davati izjave za medije", stoji u priopćenju.

Večernji list pokušao je nekoliko puta kontaktirati Veljka Kajtazija za komentar kao i Savez Roma Kali Sara, no nitko nije bio dostupan. 

MANJINE MEĐU MANJINCIMA

Nijemci, Židovi, Crnogorci i Makedonci nezadovoljni: Što smo imali od Kajtazija i Lekaj Prljaskaj? Baš ništa

Austrijanci, Bugari, Nijemci, Poljaci, Rumunji, Rusini, Rusi, Ukrajini, Turci, Vlasi i Židovi ne mogu izgurati svoga predstavnika jer ih je puno manje od Roma, čiji je Veljko Kajtazi uzeo peti mandat. Slično je i sa Slovencima, Makedoncima i Crnogorcima koje predstavlja Albanac ili Bošnjak kojih je puno više. Kako kažu sami predstavnici tih manjina među manjincima – potpuno su nezadovoljni kako ih zastupaju u Saboru i zato ih sve manje i izlazi na izbore

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

Avatar Moodleen
Moodleen
13:34 01.10.2024.

Ukinuti u Saboru privilegirane funkcije manjina.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
13:51 01.10.2024.

PodoficirJNA agresivan, ne vjerujem.

Avatar MarkoHR
MarkoHR
13:41 01.10.2024.

Parlamenti SVIH država Europe imaju zajedno ukupno osam (8) manjinskih zastupnika!? Točnije, u većini država manjinski zastupnici nemaju zajamčene mandate, nego se za mandate moraju izboriti na izborima, pod jednakim uvjetima kao i svaki drugi zastupnik. Hrvatska je jedina država u Europi koja ima toliko preveliki broj manjnskih zastupnika!